Daily Archives: 8 iulie, 2020

Handbal, Liga Națională – CSM Focșani 2007 are un nou preparator fizic!

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni stând jos şi interior

Echipa de handbal seniori a CSM Focșani 2007 are un nou preparator fizic. Este Marko Isakovic, sârb care a lucrat la HC Dobrogea Sud Constanța și la CSM Bucuresti. Marko Isakovic a semnat cu echipa Focșaniului pentru un an. Conducerea clubului și cea a echipei îi urează bun venit cu încredințarea că munca sa la Focșani va fi cu mare folos și că va contribui din plin la îndeplinirea obiectivelor CSM 2007 pentru viitorul sezon.

Fostul preparator fizic al echipei, Mihajlo Samardzija, și-a reziliat contractul din motive familiale. Conducerea clubului și cea a echipei de handbal au apreciat în mod deosebit modul în care Mihajlo Samardzija și-a onorat îndatoririle contractuale, în care asigurat pregătirea fizică a handbaliștilor CSM 2007, și îi dorește să aibă o carieră plină de succese în continuare.
Handbaliștii focșăneni și conducerea CSM 2007 îi mulțumesc și lui Ilija Sladic, valorosul inter stănga căruia i-a expirat contractul și s-a întors în Serbia, pentru modul profesionist în care s-a pregătit și a jucat în cele trei sezoane la Focșani și îi urează să aibă sănătate și o viață plină cu satisfacții în sport și în general!

Atletism – Start lansat pentru Claudia Prisecaru în sezonul în aer liber!

 

 

  • Campioana de la CSM Focșani 2007 – victorie la 1000 metri și locul 2 cu record personal la 5000 de metri, într-o săptămână 

          Claudia Prisecaru are un foarte reușit început de sezon în aer liber după prea lunga așteptare generată de pandemia de Covid 19. Atleta de la CSM Focșani 2007, eleva profesorului Cristian Orza, a început sezonul cu concursul de la Bekescsaba – Ungaria, din 26 iunie, când s-a impus cu lejeritate în proba de 1000 de metri, o noutate pentru ea, și pe care a terminat-o în 2.51, ”timp nesperat de bun”, cum îl aprecia antrenorul ei. La o săptămână distanță, joi, 2 iulie, Claudia a concurat în proba de 5000 de metri la Vesprem, tot în Ungaria. A fost o cursă rapidă, în care nouă dintre cele 12 concurente au reușit recorduri personale. Așa s-a întâmplat și cu Claudia Prisecaru, componentă a Lotului Olimpic al României, care a încheiat cursa în 16.26.26, cel mai bun timp al ei de până acum și care o plasează ca a doua performeră la 5.000 de metri dintre alergătoarele de pe această distanță din Lotul actual al României. Timpul Claudiei a fost cu mai mult de 12 secunde mai mic decât cel mai bun rezultat al ei.

Sportiva de la CSM Focșani 2007 este specialista probei de 3000 metri obstacole, în care deține cea mai bună performanță din Lot, ca timp și clasare, fiind deținătoarea medaliei de bronz obținută la Campionatul European de Tineret de la Gavle, din Suedia, în 2019. Claudia Prisecaru se antrenează pentru a obține calificarea la 3000 metri obstacole la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Concursurile – pe diferite distanțe – dintr-o perioadă în care nu sunt organizate curse de 3000 metri obstacole au rolul să o pregătească pentru obiectivul Tokyo. În acest program sunt incluse și participările din această săptămână de astăzi, 6 iulie, în cursa de 800 metri și de joi, 9 iulie, în cursa de 1500 metri, ambele, de la Vesprem.

În pauza dintre concursurile de joi, 2 iulie și luni, 6 iulie, Claudia, care se află în cantonament la Băile Felix, mi-a spus că se simte bine și că este încântată de rezultate ”având în vedere ce situație a fost în acest an!”

Preluat din Monitorul de Vrancea

Tenis de masă – În așteptarea returului de campionat și a viitorului sezon!

 

Tenisul de masă nu a fost nevoit să-și întrerupă ori să înghețe anul competițional din cauza pandemiei de Covid 19. Calendarul i-a permis să facă ceea ce avea de făcut în partea de început a anului – turul campionatului Diviziei A, la care participă și CSM Focșani 2007. Iar acum, Federația de specialitate intenționează să finalizeze anul competițional cu returul campionatului. Președintele secției de tenis de masă a CSM 2007Costin Corcoz, care este și antrenor-jucător, mi-a spus că sunt avute în vedere două variante: continuarea competiției conform calendarului inițial sau să fie jucate doar cele două baraje – de promovare și de retrogradare. Formația focșăneană, care ocupă un loc la mijlocul clasamentului după turul campionatului și-a reluat de ceva vreme pregătirea și așteaptă returul de campionat – dacă se va aplica prima variantă de continuare a competiției. Cu siguranță, însă că antrenamentele le vor fi foarte utile pentru viitorul campionat care este programat să înceapă la sfârșitul lunii septembrie. Lotul CSM 2007 este alcătuit din antrenorul juucător Costin Corcoz, Mihail Ghindă, Adrian Uță, Sebastian Vasilache, Ioan Danilov și Robert Frățilă, cu excepția ultimului, aceiași jucători care au urcat echipe în Divizia A!

Preluat din Monitorul de Vrancea

Baschet – Focșănenii pregătesc participarea la turneul final U 18 și campionatul Ligii Naționale!

 

Site-ul United Hoops România, specializat în baschet național și internațional, are două postări foarte recente referitoare la formațiile CSM Focșani 2007. O bună parte dintre informațiile pe care le publică sunt cunoscute focșănenilor iubitori ai acestui sport, dar foarte importante sunt aprecierile pe care autorul postărilor le face: Focșaniul este un oraș ”cu importanță pentru jocul cu mingea la coș din țara noastră”, care a ”oferit jucători la loturile naționale de juniori și seniori: Octavian Popa Calotă, Cătălin Petrișor, Bogdan Țibîrnă, Lucian Țibîrnă, Alin Olaru, Andrei  Neguroiu, Vasile Pîrvu Vasile, Radu Vîrnă, David Antonescu”. Este o dovadă a recunoașterii naționale a rezultatelor unei remarcabile școli de baschet începută de regretatul profesor Mircea Petrișor și continuată împreună cu un alt reputat profesor și antrenor, Petruț Mihai, cel care se ocupă și în prezent de echipele de seniori și juniori ale Focșaniului, care s-au ilustrat prin performanțe remarcabile.

Juniorii, performanțe de vârf!

Au fost mai întâi medaliile juniorilor  relevate și de United Hoops România – de două argint național la U20, de două ori argint la U 18, un argint la U 14, un argint la ONSȘ licee, o medalie de bronz la ONSȘ licee, un titlu de campioană la ONSȘ gimnazii, ca și ”numeroasele clasări pe locuri 5-8 în turnee finale ale campionatelor naționale de juniori”. Palmaresul internațional al juniorilor este, de asemenea, impresionant: locul 1 la turneul  internațional U14 de la Wanze, în Belgia, locul 1 la turneul internațional U16 de la Ludwisburg, în Germania, locul 1 la turneul internațional U15 de la Talin, în Estonia, locul 1 la Turneul internațional U16 de la Chișinău, locul 5, la turneu internațional U14 de la Lahti, în Finlanda, locul 4 și locul 2 la turneele internaționale U16 de la Atena, în Grecia, locul 1 la turneul internațional U14 de la Barcelona, în Spania.

Practic, toate aceste performanțe internaționale aparțin actualei generații de juniori U 18 care va juca în acesată vară la turneul final al campionatului național, în care antrenorii Petruț Mihai și Florin Munteanu vor conta pe Denis Miron, căpitanul echipei, David Antonescu, mezinul și internaționalul U 16 al echipei, Theodor Crăciun, Alexandru Bratosin, Alexandru Duță, Rareș Cristea, Dragoș Cristea, Cristian Bîra,  Valeriu Dima, Andrei Brumaru, Alexandru Brumaru, Mario Balaban, Denis Nacu, Albert Miheci. Șapte dintre aceși talentați jucători au evoluat și în Liga Națională pentru seniorii CSM 2007: Denis Miron, David Antonescu, Theodor Crăciun, Alexandru Bratosin, Alexandru Duță, Rareș Cristea, Dragoș Cristea și vor constitui și pentru viitoarea competiție a seniorilor o foarte  importantă resursă pentru CSM 2007. În aceasă perioadă tinerii baschetbaliști focșăneni se antrenează pentru turneul final U 18. Au început pregătirea la Focșani, au continuat-o în cantonament la mare și la Gheorgheni – de unde s-au întors la sfârșitul spătămânii trecute – și o vor finaliza tot al Focșani, astfel încât să aibă o prestație de cea mai bună calitate la turneul final.

Este structurat lotul pentru Liga Națională  

În același timp, antrenorul Petruț Mihai are în vedere structurarea lotului echipei de seniori care va juca într-o Ligă Națională organizată într-un format nou și în care focșănenii vor întâlni tot ce are mai valoros baschetul masculin din România. O companie de asemenea calibru presupune ca și CSM Focșani 2007 să se prezinte în competiție cu o formație puternică. Profesorul Petruț Mihai a asigurat până acum pentru formația pe care o antrenează serviciile valorosului baschetbalist american Robert Alan Sampson, care vine din Muntenegru, țară cu un baschet foarte valoros, și se află în discuții avansate cu alți doi jucători străini, de foarte bună calitate. United Hoops mai anunță că echipa focșăneană intenționează să legitimize alți doi jucători străini – în total cinci – ca și trei baschetbaliști autohtoni mai experimentați, pentru viitorul sezon.

          Baschetul are la Focșani un loc deosebit, remarcat și de un important – și bine informat – site de specialitate și o susținere consistentă din partea Primăriei Focșani, a primarului Cristi Valentin Misăilă. Ceea ce nu poate decât să-i bucure pe focșănenii cărora le place acest frumos și spectaculos sport, pe care l-au putut – și îl vor putea urmări în continuare în direct, în toată splendoarea, în Sala Polivalentă!  

 Preluat din Monitorul de Vrancea

Fotbal, Liga a III-a – Alin Chița: ”Să nu mai avem alternanță în calitatea jocului și în rezultate!”

 

  • Echipa se va pregăti pe Milcovul până la 22 iulie după care va pleca în cantonament la Govora; sâmbătă, 18 iulie, va fi amicalul cu Victoria Gugești

Echipa de fotbal seniori a CSM Focșani 2007 se află de o săptămână în pregătire la Stadionul Milcovul pentru sezonul 2020-2021 al campionatului Ligii a III-a. Antrenamentele sunt conduse de antrenorii Alin Chița – principal și Cristian Tănase – secund, aceiași care pregătesc echipa din toamna lui 2019. Conducerea clubului și a echipei de fotbal a optat pentru continuitate la nivelul băncii tehnice, Alin Chița și Cristian Tănase dovedindu-și profesionalismul în turul campionatului 2019-2020 și în începutul de retur când au dat formației Focșaniului un stil de joc bine definit, au omogenizat un lot cu multe noutăți, au pus în valoare calitățile jucătorilor inclusiv prin dispunerea lor în roluri noi, dar în care au dat randament. Echipa a avut multe reușite, a avut și poticneli. Campionatul a fost încheiat după doar o etapă din retur, când orice era posibil, la limită, chiar și clasarea la final în termenii obiectivului, promovarea în Liga a II-a. Clasamentul a rămas înghețat la 6 martie, când mai erau de jucat 14 etape. Indiferent ce-ar arăta calculele în cheia ce-ar fi fost dacă ar fi fost, cert este că era aproape imposibilă promovarea, care ar fi presupus victorii ale focșănenilor pe linie – constanță, adică, și un joc al rezultatelor adversarelor, favorabil. Lucrurile, din această perspectivă, par limpezi pentru antrenorul Alin Chița.

 

”Să nu mai avem alternanță în calitatea jocului și în rezultate!”

L-am întrebat, vinerea trecută, la Stadionul Milcovul unde echipa începuse antrenamentul,  pe antrenorul principal al CSM 2007 dacă i-a fost stabilit ori dacă și-a asumat un obiectiv acum, la începerea pregătirii. ”Nu vreau să vorbim despre obiectiv. Îmi propun să creionăm un lot competitiv care să nea dea speranțe că vom juca la capacitatea maximă. Să câștigăm meciuri, să nu mai avem alternanțe în calitatea jocului și în rezultate”. De la echipă au plecat jucători aflați la final de contract și cărora nu le-au fost propuse prelungiri de angajamente, au fost făcute câteva transferuri. ”Am căutat să aducem jucători peste nivelul celor plecați. Să vedem dacă se vor integra în angrenajul echipei. Au venit, să-i prezint pe posturi, portarul Robert Geantă, de la Metaloglobus, fundașul stânga Claudiu Maftei, de la liderul seriei a 5-a a Ligii a III-a, ACS Fotbal Comuna Recea, Valentin Mihăiță, fundaș stânga de la Huși, la mijlocul terenului Mădălin Ghenovici, de la Metaloglobus. De ieri, de la Rapid București, a venit Cosmin Ilie, jucător U 18. Mai avem nevoie de 2-3 jucători ca să definitivăm lotul”, mi-a mai spus Alin Chița.

Lotul CSM Focșani 2007, la momentul documentării: Adrian Horvat, Alexandru, Robert Geantă – portari și Artiom Zabun, Claudiu Juncănaru, Robert Bratu, Ionuț Salaoru, Dănuț Munteanu, Bogdan Panaite, Andrei Monel Paizan, Ștefan Pădineanu, Sorin Săpunaru, Alexandru Taciuc, Ionuț Manu, Dragoș Oprea, Sergiu Petrică Jurj, Mihai Stancu, Alin Dascălu, Valentin Mihăiță, Valentin Ghenovici, Claudiu Maftei, Cosmin Ilie.

 

Antrenamente la Focșani până la 22-23 iulie, când urmează plecarea în cantonament la Govora

Pregătirea pentru viitorul campionat a început altfel decât a fost vreodată: cu testul Covid – 19, toți jucătorii fiind găsiți sănătoși! Iar în stadion au fost luate măsurile de prevenire prevăzute în Ordinul 619/1077/12.06.2020, așa încât jucători, staff tehnic și administrativ să fie protejați împotriva infectării care ar perturba serios programul de antrenamente. Starea ce pare a caracteriza maniera de lucru a echipei este cea de ”entuziasm”.  Am remarcat-o și la antrenorul Alin Chița și la căpitanul Ștefan Pădineanu”Am început pregătirea cu readaptarea la efort după o pauză de 16 săptămâni, neobișnuită în organizarea activității sportive. Sunt bucuros, entuziast, ca și jucătorii. Fiecare dintre ei a avut un program individual, structurat, pe care l-a respectat. Miercuri am avut un test și marea majoritate a jucătorilor au arătat un bun nivel de pregătire. Sunt mulțumit de atitudinea lor” – Alin Chița.           Formația focșăneană va continua antrenamentele pe Milcovul până la 22-23 iulie, după care va merge într-un cantonament de zece zile la Govora. Pentru 18 iulie este programat un prim meci de verificare cu Victoria Gugești urmând să fie stabilite alte jocuri amicale până la reluarea meciurilor oficiale – primul, din Cupa României.

 

Gânduri la început de pregătire!

          Ștefan Pădineanu, căpitanul echipei: ”Ne simțim foarte bine, ne pregătim cu entuziasm. Ne așteaptă un sezon greu, dar cu încă doi-trei jucători care vor veni vom avea un lot bun. Ne înțelegem foarte bine cu noii colegi. Zic eu că o să fie bine. O să promovam anul ăsta. Nu-i un angajament. E o promisiune. Focșaniul merită o echipă de Liga a II-a!”

          Sergiu Petrică Jurj, golgeterul echipei: ”O echipă întreagă muncește să aducă mingea în fața porții și până la urmă muncim toți ca să marcăm, să câștigăm meciuri. O să fiu mult mai concentrate la finalizare, o să tratez mult mai serios fazele ca să marchez mai multe goluri și să-mi ajut echipa să ne îndeplinim obiectivele”.

          Mădălin Ghenovici, golgeter cinci ani la rând la Metaloglobus: ”Pentru promovare am venit. Să facem treabă bună. Foarte mulțumit de ce am găsit aici. Știam unde vin. Am venit în primul rând pentru dom` profesor și după aia pentru echipă.

          Cosmin Ilie, junior, produs al Centrului de performanță Rapid București, atacant: ”Am venit să joc. Este mai bine să joc la Liga a III-a decât la juniori. Am fost primit bine, mai ales de dom profesor, de colegi”.

          Valentin Mihăiță, internațional de juniori: ”Aici sunt alte gânduri decât la Huși. Gânduri de promovare. Sunt alte condiții. Vreau să joc cât mai mult!”

Robert Geantă, vine de la Metaloglobus: Nu se teme de concurență pe un post pe care sunt trei jucători. Își dorește să fie un grup unit, să joace și să aibă rezultate bune cu noua lui echipă.

          Claudiu Maftei, format la Oțelul Galați, a mai jucat la Metalurgistul Cugir, Sporting Liești. Vine de la ACS Fotbal Comuna Recea: ”Am decis să vin mai aproape de casă. Vreau să mă impun!”

          În foto, antrenorul Alin Chița și jucătorii nou veniți

Preluat din Monitorul de Vrancea
 

Handbal – Didi Hrimiuc și Valentin Pătru s-au însurat!

 

Abia reveniți la Focșani pentru începerea pregătirii, hadbaliștii Didi Hrimiuc și Valentin Pătru au făcut o pauză. Poate, cea mai importantă din viața lor pentru că a fost folosită în cel mai bun mod cu putință: amândoi s-au însurat! Inițial am vrut să titrez că Didi și Vali au fost luați, că nu mai sunt liberi pentru alte domnișoare, adică. Nu aș fi respectat adevărul, pentru că ambii au antecedente solide în relațiile cu alesele inimilor lor. Didi Hrimiuc era logodit cu Diana din 30 decembrie 2018 iar Vali Pătru este împreună cu Alina de ”vreo câțiva anișori, să fie mai bine de cinci”, după cum mi-a spus. Mai important decât asta este că Vali și Alina au o fetiță superbă, ”de doi ani și cinci luni”, căreia conducătorul de joc al CSM 2007 i-a căzut la picioare, ca un gest de adâncă dragoste și o reverență (foto), în Sala Polivalentă după terminarea unui meci greu din Liga Națională.

Didi și Diana au semnat la Târgu Jiu, Vali și Alina, la București

          Didi Hrimiuc și Diana Predoi au semnat sâmbătă, 4 iulie, în fața ofițerului stării civile din Târgu Jiu, de unde proaspăt doamna Hrimiuc este originară. În aceeași zi a fost oficiată și cununia religioasă. ”Evenimentul a fost restrâns, doar familia și apropiații! N-am avut încotro, ne-am adaptat. Inițial era programată și petrecerea de nuntă, dar am fost nevoiți să o amânăm. Va fi tot la Târgu Jiu. Ne-am dorit tare mult să facem pasul ăsta! Ne-a ieșit bine și de acum tot înainte, sănătoși să fim”, mi-a spus ieri, după antrenamentul de dimineață, noul cap de familie Didi Hrimiuc, pivotul CSM Focșani 2007.

          Diana este handbalistă, ultima oară a jucat la Măgura Cisnădie, cu care a evoluat, în sezonul trecut, și în Cupa EHF. Părinții spirituali ai noii familii de handbaliști sunt Ramona și Alin Roșu, nașul fiind extrema stângă de la Steaua București.

          Vali Pătru și Alina au făcut căsătoria civilă la București, la Primăria Sectorului 2. Cununia religioasă a fost lăsată pentru mai târziu.

          În numele cititorilor ziarului Monitorul de Vrancea, al numeroșilor și entuziaștilor susținători – între care mă aflu – ai lui Didi Hrimiuc și Vali Pătru, le urez lor și familiilor ”Casă de piatră, copii frumoși și sănătoși, ani muuuuulți și fericiți împreună”! 

Focșaniul, mai bine zis, CSM 2007, pare a fi un loc ce-i îndeamnă pe handbaliști la însurătoare! Au făcut-o – și le poartă noroc – Robert Popa, Bogdan Rață, Marius Cloșcă, Attila Erros. Pe aici a jucat și Bogdan Moisă, care s-a însurat curând după ce a plecat de la Focșani. Este pe cale și Alexandru Gramatic!

Sursa foto, Didi Hrimiuc, Valentin Pătru

Preluat din Monitorul de Vrancea