Daily Archives: 10 martie, 2020

Volei feminin – Fetele Focșaniului au câștigat play-off-ul Seriei Est a Diviziei A2!

 

CSM Focșani 2007 – AV Tomis Constanța 3-2 (16-25, 25-21, 25-19, 16-25, 17-15)

Formații:

CSM Focșani 2007: Ana Vilău, Camelia Vasile, Alexandra Laurici, Delia Botea, Ilinca Știrbu, Camelia Lăzăroiu, Teodora Sabloschi, Alessia Sima, Florina Pralea, Maria Paizan, Bianca Andronache, Miruna Pușcă.

ASV Tomis Constanța: Cojocaru, Vintilă, Militaru, Deșliu, Iancu, Milea, Maer Marinescu, Badea, Cical, Isac, Rizea.

CSM Focșani 2007 și AV Tomis Constanța s-au întâlnit în al doilea meci al primei zile a turneului de play-off al Seriei Est a Diviziei A2 de volei feminin, de la Focșani. Au câștigat gazdele cu 3-2 (16-25, 25-21, 25-19, 16-25, 17-15), după un meci de mare spectacol. Voleibalistele antrenate de Romina Coman au pierdut primul set, în care au părut timorate de importanța meciului, practic, derbiul turneului. Le-au câștigat însă pe următoarele două. În setul al doilea, au luat un start fulminant șu au condus cu 10-1, oaspetele au recuperat punct cu punct, până s-a ajuns la 15-13, dar mai mult nu reușit. Scor în set, 25-21. În cel de-al treilea set, s-a mers cap la cap până la 11-9, după care focșănencele s-au desprins la 7 puncte pentru a finaliza cu 25-19. Setul al patrulea le-a aparținut constănțencelor care au câștigat cu 25-16. Ultimul set a fost de povestit! La schimbarea terenurilor, era 8-4 pentru CSM 2007. după schimbarea terenurilor, oaspetele au luat conducerea cu 9-8, s-a mers până la egal 11, Tomis-ul a făcut 14-11 și a avut minge de meci. Pe fondul unui spectaculos duel al galeriilor, fetele Focșaniului și-au revendicat dreptul, la câștig, au dus scorul la 15-14, a fost din nou egalitate, la 15, însă ultimele două mingi au fost ale CSM 2007 care a câștigat setul și meciul la capătul unei evoluții foarte bune!

În celălalt joc al zilei, CSM Unic Piatra Neamț a trecut cu 3-0 de CTF Mihai I București.

CSM Focșani 2007 – CSM Unic Piatra Neamț 3-1 (25-14, 25-17, 19-25, 25-17)

Formații

CSM Focșani 2007: Ana Vilău, Camelia Vasile, Alexandra Laurici, Delia Botea, Ilinca Știrbu, Camelia Lăzăroiu, Teodora Sabloschi, Alessia Sima, Florina Pralea, Maria Paizan, Bianca Andronache, Miruna Pușcă.

CSM Unic Piatra Neamț: Cosmina Rusu, Iulia Toma, Carmina Bordea, Magdalena Calmîș, Yasmina Inimosu, Elena Olariu, Ana Coroi, Bianca Irimia, Gabriela Stan, Sorana Gafu, A. Ioanițoaia, Andra Tabarcea.

CSM Focșani 2007 a obținut, după primele două meciuri ale turneului de play-off de la Focșani, din sala LPS, calificarea pentru barajul de promovare în Divizia A1. În a doua lor partidă, sâmbătă, 7 martie, fetele Focșaniului au dispus cu 3-1 (25-14, 25-17, 19-25, 25-17), de CSM Unic Piatra Neamț.

În celălalt joc al zilei, AV Tomis Constanța a câștigat cu 3-0 meciul cu CTF Mihai I București.

Duminică, 8 martie, echipa Focșaniului a jucat cu CTF Mihai I București pe care a întrecut-o cu 3-0 (25-22, 25-10, 25-16) și a încheiat pe primul loc turneul de play-off din sala Liceului cu program Sportiv. Pentru echipa antrenată de Romina Coman – la prima sa experiență ca antrenor principal, calificarea la baraj reprezintă o foarte frumoasă performanță pentru care merită felicitat întreg grupul – jucătoare și staff tehnic. Echipa a lucrat în liniște, fără inutile și păguboase zbateri, a crescut ca nivel de joc și și-a îndeplinit un obiectiv pe care și le-au asumat cunoascîndu-și bine posibilitățile!

Este remarcabil și faptul că la echipă au fost promovate jucătoare foarte tinere, junioare, dar și cadete, talentate și muncitoare, care au și jucat în play-off, confirmând-și calitățile și răspunzând încrederii pe care conducerea tehnică le-a dat-o!

A doua formație calificată din Seria Est pentru baraj este AV Tomis Constanța care a întrecut duminică pe CSM Unic Piatra Neamț cu 3-0.

După ultimul joc al play-off-ului voleibalistele de la CSM 2007 i-au oferit antrenoarei lor un frumos cadou de 8 Martie (foto)! Superb!

 

Fotbal, Liga a III-a – Debut de retur cu victorie focșăneană!

 

CSM Focșani 2007 – Ozana Târgu Neamț 4-1 (2-1)

Formații

CSM Focșani 2007: Apenciucesei – Juncănaru, Munteanu, Panaite, Riza – Costin, Adăscăliței (57 Pădineanu), Stancu, Manu (69 Stoica) – Taciuc (Petre) – Jurj (80 Zabun).

Ozana Târgu Neamț: Cotuna – Hodorogea, Vițelaru, Ichim, Iftimie – Șerban, Grigore, Mateiciuc, Sava – Aioanei, Ignea. Rezerve: Bălan, Onoica, Oncică, Mercaș.

În prima etapă a returului Ligii a III-a, Seria I, CSM Focșani 2007 a dispus

sâmbătă, 7 martie, pe stadionul Milcovul, de Ozana Târgu Neamț, cu 4-1 (2-1).

A fost o victorie indiscutabilă, oaspeții neavând, în afara golului, vreo altă mare situație de a înscrie, în timp ce gazdele au făcut risipă de ocazii! Meciul a început cu presiune a gazdelor în jumătatea nemțenilor și, în minutul 3, a apărut prima mare situație de gol: Manu, în excelentă formă, a făcut obișnuita sa cursă pe stânga, a centrat în careul mic, și de la câțiva metri Jurj a reluat, din cădere, peste transversală. Două minute mai târziu, Costin a fost faultat la margine careului, în lateral și Manu a șutat pe jos direct în gol: 1-0! În minutul 17, Jurj a făcut 2-0, la capătul unei alte curse a lui Manu, urmată d ecentrare. Au urmat minute cu nemțenii avînd posesie superioară și, în minutul 40, o combinație rapidă a lor l-a adus pe Mateiciuc în poziție de șut la circa 20 de metri lateral și valorosul jucător al Ozanei a trimis mingea, împarabil, în cross, aproape de vinclu: 2-1.

Partea doua a întâlnirii a început ca și prima, cu ocazii de gol ale gazdelor! În minutul 54, Stancu a bătut foarte bine o lovitură liberă de la colțul careului și mingea s-a dus în transversală. Modificările de distribuție operate de Alin Chița au generat creșterea vitezei de joc la construcție care a destabilizat în dese rânduri apărarea oaspeților. Ozaziile de gol s-au înmulțit la poarta lui Cotuna. În minutul 62, Jurj, din careu a reluat puternic în bară, același vârf reluând apoi peste transversală mingea centrată de Costin. În minutul 68, Petre a trimis lung, peste apărea adversă la Costin care, din unghi, a șutat și a dus scorul la 3-1. Juncănaru nu l-a putut bate pe portarul advers care i-a respins mingea șutată la semiînălțime, în minutul 75 iar Zabun, în minutul 84, doar cu Cotuna în față, a preferat un dribling în plus și a fost blocat. Golul al patrulea al gazdelor a venit, totuși, în minutul 86 când Bobo Panaite a reluat cu latul, imparabil, din careu mingea trimisă din corner de Petre. Ultima situație de gol a meciului i-a aparținut lui Costin care nu a ajuns la mingea centrată de Stoica în mintul 88. Ozana a avut un șut periculos în partea a doua a meciului, dar Apenciucesei a respins, spectaculos și eficient, și a rămas doar cu golul primit în minutul 40.

Baschet U 18 – Încă un pas important, spre turneul final!

 

CSM 2007 LPS Focșani CSU Ploiești 82-57 (23-13, 17-11, 23-15, 19-16)

Formația CSM 2007 LPS Focșani: Crăciun, Miron, Dima, Dragoș Cristea, Rareș Cristea, Antonescu, Nacu, Brumaru, Balaban, Bratosin, Duță, Bîra.

Echipa de juniori U 18 a CSM 2007 LPS Focșani a făcut încă un pas important spre calificarea în turneul final 1 A al campionatului național. Ieri, 8 martie, în Sala Polivalentă a jucat în compania CSU Ploiești, pe care o întrecuse în tur, în deplasare. Elevii profesorilor Petruț Mihai și Florin Munteanu au făcut un meci foarte bun și au câștigat la o diferență ce putea fi mai mare dacă în ultimele cinci minute ale jocului antrenorii nu ar fi trimis în teren jucători care evoluaseră foarte puțin până atunci. Scor, 82-57 (23-13, 17-11, 23-15, 19-16). Ploieștenii și-au jucat la Focșani una dintre ultimele șanse pentru accederea în turneul final. Nu au reușit să câștige, însă, așa cum și-ar fi dorit pentru că au avut în față o echipă a Focșaniului care are valoare și se exprimă în teren ca atare!

Duminica viitoare, CSM 2007 LPS Focșani va juca în deplasare, la CSO Voluntari 

 

Judo U 23 – Focșăneni pe podium la Campionatul Național!

 

Campionatul Național de judo U 23, care a avut loc la Oradea la sfârșitul săptămânii trecute, a adus noi medalii valoroșilor judoka formați la redutabila școală focșăneană. De la CSM 2007 LPS Focșani, a câștigat medalia de argint pentru titlul de vicecampioană a României Anamaria Petrescu, la 48 kg, de la același club Elena Dinu, la 52 kg și Dogdan Drîmbă, la 60 kg. primind medaliile de bronz pentru locul al treilea la categoriile la care au luptat. Cei trei sportivi sunt pregătiți de senseii Stănică Grosu și Iulian Surlă.

CSS Focșani a fost reprezentată la medaliați de Claudiu Neagu, locul al doilea și argint la 66 kg și Violeta Vlase, locul al treilea și bronz la 78 kg. Mircea Tomescu s-a clasat al cincilea la 60 kg. Cei trei judoka de la CSS Focșani sunt elevii senseiului Dumitru Sandu Zisu.

Karate SKDUN – CSM Focșani 2007, 19 medalii la Campionatul Național!

 

  • Sportivii pregătiți de sensei Daniel Fusaru au câștigat 5 titluri de campion, 6 de vicecampion și 8 locuri III
  • De la CSM Focșani 2007 vor reprezenta România la Campionatul European de la Banja Luca, în Bosnia, în aprilie, 11 sportivi

Bucureștiul a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute Campionatul Național Individual de karate SKDUN și selecția pentru Campionatul European de karate SKDUN din Bosnia, de la Banja Luca, din luna aprilie.

Rezultatele sportivilor de la CSM Focșani 2007

Campioni naționalei și medaliați cu aurAndrei Ungureanu, la kumite shobuippon; Alex Radu, la kumite shobuippon; Irina Paraschiv, la kumite shobu sanbon; Ștefan Gotu, la kumite shobuippon; Tudor Necula, la sambon kumite.

Vicecampioni naționali și medaliați cu argint: Tudor Necula, la kata; Ștefan Gotu, la kumite shobu sanbon; Irina Paraschiv, la kumite shobuippon; Andreea Arginteanu, la kumite shobuippon; Dorinel Ciolan, la kumite shobu sanbon; Teodor Bulucea, la Sambon kumite

Pe locul al treilea și medaliați cu bronz: Alexandru Racoviță, la kumite shobu sanbon; Daniel Mihai, la kumite shobu ippon; Dorinel Ciolan, la shobu ippon; Andreea Arginteanu, la shobu sanbon; Flavius Vlad, la ippon kumite și la kata;

Teodora Bratosin, locul 3 la jiyu kumite și la kata.

Din lotul național ce va reprezenta România la Campionatul European de karate SKDUN din Aprilie din Banja Luca Bosnia de la CSM Focșani 2007 fac parte:
Sensei Daniel Fusaru, Andreea Arginteanu, Dorinel Ciolan, Ștefan Gotu, Sebastian Condruz, Daniel Mihai, George Popa, Alexandru Racoviță, Irina Paraschiv, Alex Radu, Andrei Ungureanu care vor concura în probele de kata si kumite individual si la echipe kata si kumite, masculin, feminin si mixt.
Sensei Daniel Fusaru, antrenorul sportivilor de la CSM Focșani 2007 mi-a declarat că ”Maria Vrabie, Victor Ștefănescu, Mario Dogaru, Cosmin Oprea, Alexandru Ion, Ionuț Șerbănoiu și David Pană nu au obținut medalii, dar au avut o prestație bună la Campionatul Național!”.