Daily Archives: 2 martie, 2020

Fotbal amical – Un antrenament reușit!

 

* CSM Focșani 2007 – Sportul Chiscani 8-0 (3-0)

Formații

CSM Focșani 2007: Trașcă – Săpunaru, Munteanu, Panaite, Riza – Lazăr, Adăscăliței, Stancu, Manu – Taciuc, Jurj. Au mai jucat Horvath, Stoica, Petre, Costin, Predoiu.

Sportul Chiscani: Constandache – Ion, Ioniță, Baciu, Dobrin, Chihaia, Pascu, Stroe, Sima, Gheorghe, Bolozan. Rezerve: Barbu, Giol, Enache, Chiriac, Grozea, Simion.

CSM Focșani 2007 a făcut sâmbătă, 29 februarie, cu o săptămână înainte de începerea returului, un antrenament reușit! A întâlnit o parteneră de joc aspirantă la promovarea în Liga a III-a și care avusese prestații bune în anterioarele meciuri de pregătire. Oaspeții au și pus oarece probleme focșănenilor în prima repriză când nu s-au lăsat dsescoperiți în apărare și au fost odată aproape de gol. În partea a doua a întâlnirii, au ieșit la joc în speranța a, măcar, golului de onoare, dar au fost taxați sever de atacul gazdelor. Ceea ce s-a văzut la acest joc, dar și la precedentele, este că echipa Focșaniului găsește greu soluții pentru desfacerea apărărilor care stau în propria jumătate de teren, însă este productivă – construiește repede și finalizează -împotriva echipelor care urcă apărările spre zona de centru. În săptămâna care a rămas până la partida cu Ozana Târgu Neamț, Alin Chița are timpul necesar pentru a pune la punct ceea ce este de pus la punct până sâmbăta viitoare.

Primul gol al meciului de sâmbătă, a fost de autor. Fusese anunțat de ocazia lui Taciuc din minutul 10 și de presiunea focșăneană de până atunci – minutul 25, însă nu a fost rezultatul unei combinații fără de replică, ci al inspirației lui Lazăr care a reluat din foarfecă, în plasa porții oaspeților, mingea respinsă de aceștia la marginea careului mare! Al doliea gol, însă, a venit după combinația dintre Lazăr, Jurj și Stancu, ultimul fiind la finalizare: 2-0! În minutul 42, Constandache a respins șutul lui Stancu, însă în minutul 45 colegul său de echipă, Baciu, în încercarea de a evita golul, a reluat tare în poarta proprie: 3-0! În partea a doua a meciului la CSM 2007 au intrat mai întâi Costin, apoi, Stoica, Petre, Predoiu, Horvath. Scorul a luat proporții începând cu minutul 55, când Jurj a șutat frumos, în diagonală, aproape de vinclu și a făcut 4-0. În minutele următoare au înscris Costin, minutul 60, Predoiu, în minutele 78 și 81 și Stoica, în minutul 84. Brăilenii au avut două situații în care au pus probleme apărării focșănene, însă Horvath nu a putut fi depășit.

În poarta CSM 2007 a fost până la jumătatea celei de a doua reprize Trașcă, revenit la Focșani după ce plecase înainte de începerea campionatulului.

Atletism – Claudia Prisecaru, dublu medaliată la Campionatul Național de Seniori și U 23!

  • Sportiva de la CSM Focșani 2007 a câștigat medalia de bronz la 1500 metri și argintul, la 3000 metri

Claudia Prisecaru, sportiva legitimată la CSM Focșani 2007, pregătită de profesorul Cristian Orza, a încheiat sezonul de sală cu două medalii, obținute la Campionatul Național pentru Seniori și U 23 care a avut loc în sala din Complexul Național Lia Manoliu, la București. Prima medalie, de bronz, a fost câștigată vineri, 28 februarie, în proba de 1500 metri iar cea de-a doua, de argint a fost primită pentru locul a doilea pe care terminat cursa de 3000 de metri, sâmbătă, 29 februarie. În ambele probe primul loc a fost adjudecat de Roxana Bîrcă, de la Steaua București. Claudia este în primul său an de senioriat, până acum fiind multiplă campioană de tineret a României.

Claudia Prisecaru mai are în palmaresul din 2020 o medalie de bronz la Jocurile Balcanice de atletism care au avut loc la Istanbul, unde a încheiat pe locul al treilea cursa de 3000 de metri.

Claudia este specialistă a probei de 3000 de metri obstacole în care este medaliată cu bronz la Campionatul European de Tineret de la Gavle, în Suedia, în 2019.

Text preluat din Monitorul de Vrancea

Tenis – Maria Ciubotaru a jucat finala de simplu la Turneul European U 16 de la Dijon

Maria-Daciana Ciubotaru, sportiva CSM Focșani 2007, antrenată de profesorii Răzvan Bucuroiu și Bogdan Nicolae, a jucat sâmbătă, 29 februarie, finala Turneului European de tenis U 16 de la Dijon, în Franța. Până în finala în care a fost întrecută de rusoaica Yasmina Nigametzyanova, cu 6-3, 6-4, Maria le-a eliminat pe Elisa Bourdeilletas, din Franța, cu 6-1, 6-3, Emma Kamper Malmkjaer, din Danemarca, cu 6-1, 6-1, Valentina Trevisan, din Italia, cu 6-3, 6-0 și Ekaterina Doroshenko, din Rusia, cu 6-3, 6-4.

Maria Ciubotaru a câștigat în acest an titlurile de campioană națională de sală la dublu, împreună cu Cara Meșter, și vicecampioană națională la simplu U 16. În perioada 7-9 februarie, Maria a jucat cu Naționala U 16 a României în Winter Cup, în Portugalia, unde a obținut două victorii, una la simplu și una la dublu, din cele patru jucate. România a câștigat medalila de bronz a Zonei C.

Foto, Costin Corcoz

Text preluat din Monitorul de Vrancea