Monthly Archives: februarie 2020

Comunicat de presă

img523img524img525img526img527img528img529img530

Baschet U 18 – Focșănenii au revenit în Polivalentă cu victorie!

 

* CSM 2007 LPS Focșani – CSS Nr. 4 București 89-70 (26-13, 20-18, 21-15, 22-24)

Juniorii U 18 ai CSM 2007 LPS Focșani au revenit în Sala Polivalentă cu meciul din etapa a cincea a campionatului național de baschet, duminică, 23 februarie, când au întâlnit pe CSS Nr. 4 București, o formație care avea aceeași linie de clasament ca și a gazdelor: 2 victorii, două înfrângeri și 6 puncte. Focșănenii veneau după cele două meciuri pierdute în Ardeal, cu CSU Sibiu și ACS U-BT Cluj-Napoca, în care au pierdut și pentru că au ratat foarte mult în aruncările la coș. Duminică, jocul elevilor profesorilor Petruț Mihai și Florin Munteanu a mers ceas iar victoria a venit în mod firesc, după ce aceștia și-au dominat, clar, adversarii! Antrenorii Focșaniului au trimis în teren în ultimul sfert toți jucătorii de rezervă, fără ca vreun moment să se pună în discuție câștigătoarea partidei. Și de această dată, cel mai bun marcator a fost David Antonescu, autorul a 29 de puncte, în condițiile în care a fost menajat mai multe minute.

În urma victoriei din meciul cu CSS Nr. 4 București, CSM 2007 LPS a urcat pe locul al doilea al clasamentului, cu 8 puncte, cu două mai puține decât liderul, ACS U-BT Cluj-Napoca. Pe care îl va întâlni duminică, 1 martie, în Sala Polivalentă, de la ora 10:00.

Handbal, Liga Națională – Admirabilă echipă, admirabil public, admirabilă victorie!

*CSM Focșani 2007 – Politehnica Timișoara 21-20 (12-8)

Formații

CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă, Rusu – Rotaru, Cozorici, Popovici, Popa, Țuțu – 1 gol, Mocanu – 2, Rață – 2, Nuțu – 4, Marijanac – 6, Gramatic – 3, Sladic, Mănescu – 3.

Politehnica Timișoara: Tcaciuc, Milosevic – 2, Enculescu, Trif, Neamțu – 1, Sadoveac – 5, Babasafari, Marjanovic, Șomlea – 2, Irimescu, Cîmpan – 1, Fenici – 2, Baican – 2, Năstăsie, Fodorean.

CSM Focșani 2007 a câștigat, duminică seara, partida disputată în Sala Polivalentă în compania Politehnicii Timișoara în etapa a 19-a a Ligii Naționale. Ca lucrurile să fie clare fără multe comentarii: focșănenii conduceau în minutul 14:00, cu 7-0, și în minutul 24 și 40 de secunde, cu 9-2! Ulterior, echipa timișoreană, cu o experiență superioară în toate, și cu un lot mult mai valoros, s-a apropiat la 12-8 la pauză și a egalat la 17, în minutul 52 și 30 de secunde. A fost singura egalitate din meci pentru că gazdele, fripte cu lapte în mai multe rânduri, au suflat în iaurt, au menținut concentrarea până la ultima minge și au câștigat un meci foarte important, cu o contracandidată directă la un loc de play-off!

Formația focșăneană a plecat din start cu un handicap important: juca fără Ragea, încă nerefăcut, Miroiu, proaspăt accidentat, Eros, fractură la o mână, Mocanu, cu dureri la gleznă, ca și Pătru. Mocanu, a ținut să joace, nu a fost la nivelul său cel mai bun, dar și-a ajutat foarte mult echipa, inclusiv cu două goluri. Pătru a intrat pe teren pentru foarte scurt timp, dar a fost nevoit să iasă și nu a mai jucat apoi nici un minut. Iar ca lucrurile să aibă capac din această perspectivă, s-a accidentat și Rață în prima repriză și nu a mai putut intra în joc. Colegii lor însă au dovedit un spirit de echipă extraordinar, s-au luptat pentru fiecare minge în apărare și au marcat suficient de mult pentru a întrece de una dintre forțele Ligii Naționale!

La victoria de duminică au contribuit toți jucătorii intrați în teren, începând cu senzaționalii Marocico și Cloșcă, portarii care au apărat exasperându-și adversarii. În foarte mare măsură, la victorie a contribuit și publicul extraordinar, care a urmărit, în ovații, în picioare, ultimele minute ale meciului. O notă în plus pentru galeria formidabilă a Focșaniului!

În urma victoriei de duminică seara, CSM Focșani 2007 a urcat pe locul al optulea al clasamentului, iar joi, 27 februarie va juca în deplasare, la Dunărea Călărași, de la ora 18:00!

Text preluat din Monitorul de Vrancea

Handbal, Liga Națională – Victorie splendidă!

CSM Focșani 2007 – Politehnica Timișoara 21-20 (12-8)
Formații
CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă, Rusu – Rotaru, Cozorici, Popovici, Popa, Țuțu – 1 gol, Mocanu – 2, Rață – 2, Nuțu – 4, Marijanac – 6, Gramatic – 3, Sladic, Mănescu – 3.
Politehnica Timișoara: Tcaciuc, Milosevic – 2, Enculescu, Trif, Neamțu – 1, Sadoveac – 5, Babasafari, Marjanovic, Șomlea – 2, Irimescu, Cîmpan – 1, Fenici – 2, Baican – 2, Năstăsie, Fodorean.
CSM Focșani 2007 a câștigat, în această seară meciul jucat în Sala Polivalentă în compania Politehnicii Timișoara în etapa a 19-a a Ligii Naționale. Practic, focșăneniii au condus partida de la început până la sfârșit! Conduceau în minutul 14:00, cu 7-0, iar în minutul 24 și 40 de secunde, cu 9-2! Ulterior, echipa timișoreană s-a apropiat la 12-8 la pauză și a egalat la 17, în minutul 52 și 30 de secunde. A fost singura egalitate din meci pentru că gazdele au menținut concentrarea până la ultima minge și au câștigat un meci foarte important, cu o contracandidată directă la un loc de play-off! În urma acestei victorii, CSM Focșani 2007 a urcat pe locul al optulea al clasamentului!

Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, inclusiv Mihaela Vladescu, mulţime şi stadion
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, teren de baschet
Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, mulţime
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni făcând sport, teren de baschet şi pantofi

7

Fotbal amical – Focșănenii au câștigat la Slobozia!

 

* Unirea Slobozia – CSM Focșani 2007 0-2 (0-0)

Formații

CSM Focșani 2007: Apenciucesei – Săpunaru, Munteanu, Salaoru, Stoica – Costin, Adăscăliței, Pencea (15 Bratu), Manu – Predoiu, Zabun.

Au mai jucat Jurj, Ciprian Petre, Panaite, Rizea, Dascălu, Juncănaru, Oprea, Taciuc, Stancu. Nu a jucat Horvath.

Unirea Slobozia: Gurău – Stoianovici, Ibrian, Dinu, Toma, Milotin, Gabriel Lazăr, Danciu, Mihalache, Muscă, Moldovan, Ene. Rezerve: Poiană, Comșa, Dumbravă, Unguru, Gherasim, Suciu, Răducă, Năstase, Chebac, Drăghici, Negoiu, Stroe, Pascu.

Fotbaliștii seniori ai Focșaniului au jucat, ieri, la Slobozia, a doua partidă de pregătire de la întoarcerea din cantonamentul de la Govora. Partener de joc le-a fost lidera seriei a doua a Ligii a III-a, AFC Unirea 04. Pentru oaspeți a fost un antrenament foarte reușit pentru că s-au apărat bine, au încheiat meciul fără gol primit și au trimis mingea de două ori în poarta gazdelor. După un început cu tatonare de ambele părți, în minutul 7, Predoiu l-a lansat pe Manu care a șutat pe lângă poarta lui Gurău. Cinci minute mai târziu, o cursă a lui Stoica s-a încheiat cu o centrare la care Gurău a ajuns înaintea lui Zabun. Au urmat două acțiuni periculoase ale Urziceniului: în minutul 17, Mihalache a centrat, Muscă a reluat cu capul și Apenciucesei a respins în corner iar în minutul 22, Danciu a șutat în bară.

Focșănenii au revenit în atac și în minutul 28, Săpunaru l-a lansat pe Costin care a centrat de la linia de fund pentru Zabun al cărui șut din vole a dus mingea peste transversală. În minutul 35, Manu a șutat la colțul lung și portatul gazdelor a respins în corner, iar Unirea a răspuns prin lovitura de cap a lui Moldovan scoasă de sub transversală de Apenciucesei. Începutul părții a doua a întâlnirii a adus primul gol: în minutul 50, Apenciucesei a prins mingea șutată de adversari, i-a trimis-o lung lui Predoiu care a preluat, a pătruns spre poarta lui Gurău, și a marcat: 0-1! Peste cinci minute, Zăbun a șutat peste poartă însă în minutul 60 tot el a șutat pentru 0-2 după o acțiune la care au mai participat Salaoru și Manu. Minutul 70 putea aduce un gol pentru gazde, însă Răduca a trimis din penalty pe lângă poartă. În minutul 73, Apenciucesei a apărat mingea șutată de același Răduca. Ultimele șanse de gol le-au aparținut oaspeților, însă Jurj lansat de Stancu, în minutul 80 și Stancu, din centrarea lui Dascălu, nu au reșuit să trimită mingea în poarta Unirii.

La CSM 2007 a debutat Alin Dascălu, venit de la juniorii U 19 ai LPS Focșani, și Rizea, un fundaș stânga venit în probe de la Chiajna.

Sâmbătă, 22 februarie de la ora 11:00, pe Milcovul, CSM 2007 va întâlni pe Sporting Liești.

Text preluat din Monitorul de Vrancea

Fotbal amical: Unirea Urziceni – CSM Focșani 2007 0-2 (0-0)

Formația CSM Focșani 2007: Apenciucesei – Săpunaru, Munteanu, Salaoru, Stoica – Costin, Adăscăliței, Rezerve: Horvath, Jurj, Petre, Panaite, Rizea, Dascălu, Juncănaru, Bratu, Oprea, Taciuc, Stancu.
Au marcat Predoiu, în minutul 50 și Zabun, în minutul 60. Meciul a avut loc astăzi, 19 februarie, la Slobozia.

Handbal, Liga Națională: CSM Focșani 2007 – CSM București 25-21 (13-11)

CSM Focșani 2007: Marocio, Cloșcă, Rusu – Rotaru, Popovici, Cozorici, Popa, Țuțu – 1, Hrimiuc – 5, Rață – 2, Nuțu – 1, Marijanac – 3, Eros – 6, Gramatic, Sladic – 4, Mănescu – 3.
CSM București: Krupa, Teixeira – 4, Militaru, Georgevski – 7, Varo, Rotaru – 1, Fotache, Mitu, Caba, Nica, Ramba – 3, Becheru, Onyejekwe – 4, Aunguresei, Bizău – 2.
CSM Focșani 2007 a reușit, în această seară, în Sala Polivalentă, o victorie spectaculoasă și mai mult decât meritată în fața sferfinalistei Cupei EHF, CSM București. Focșănenii au condus meciul de la început până la sfârșit, grație unui spirit de luptă excepțional. În pofida absenței celor patru jucări de bază – Ragea, Miroiu, Pătru, Mocanu, focșănenii au crezut în victorie, pe care au obținut-o fără vreun moment de cumpănă!

Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, mulţime
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni făcând sport şi teren de baschet
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, joacă un sport, teren de baschet şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni făcând sport, teren de baschet şi în aer liber

8

Atletism – Claudia Prisecaru, medalie de bronz la Balcaniada de seniori, la 3000 metri!

Claudia Prisecaru, multipla campionă națională de atletism în curse de fond, legitimată la CSM Focșani 2007 și pregătită de profesorul Cristian Orza, a reușit o nouă performanță de prestigiu. În această seară, la Istanbul, la Campionatul Balcanic,Claudia a obținut medalia de bronz în cursa de 3000 metri pe care a încheiat-o în 9.20.92, cu 16 secunde sub timpul cu care a a terminat, la 1 februarie, aceeași probă la Campionatul național de senioare!

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni în picioare
Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare

1

Fotbal amical – CSM Focșani 2007 – Metalul Buzău 3-1 (3-1)

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni făcând sport, copil şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni făcând sport, copil şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni făcând sport, copac, cer, iarbă şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, joacă un sport, cer, în aer liber şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni făcând sport şi în aer liber

Meciul a avut loc miercuri, 12 februarie, pe stadionul Milcovul de la ora 15:00
CSM Focșani 2007, repriza I: Apenciucesei – Săpunaru, Munteanu, Panaite, Stoica – Lazăr, Pădineanu, Stancu, Manu – Petre, Predoiu:
CSM Focșani 2007, repriza a doua: Horvath – Juncănaru, Bratu, Salaoru, Iftimie (79 Dragoș Oprea), Costin, Adăscăliței, Pencea, Taciuc – Zabun (Negoiță), Jurj.
Golurile au fost marcate de Lazăr – minutul 10, Petre – minutul 27, Predoiu, minutul 30, respectiv, Stoian, minutul 41.

Raport privind activitatea Clubului Sportiv Municipal 2007 în anul 2019

img486img487