Daily Archives: 17 septembrie, 2019

Handbal, Liga Națională – Meci de mare spectacol, victorie frumoasă!

  • CSM Focșani 2007 – CSM Vaslui 25-21 (11-2)

Formații

CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă – Ragea, Pătru – 2, Popovici, Cozorici, Miroiu – 7, Țuțu – 3, Hrimiuc – 2, Mocanu – 5, Rață , Nuțu, Eros – 5, Gramatic, Sladic – 5.

CSM Vaslui: Erhan, Pralea –Dragon, Cumpănici, Khadevich – 2, Răzvan Farcaș, Popa, Cîrchea – 1, Polocoșer – 1, Karamyshev – 4, Petrea – 1, Amihăesei – 6, Carali – 6, Alexandru Farcaș, Iozu, Voinea.

CSM Focșani 2007 și CSM Vaslui au reușit, duminică, 15 septembrie, în Sala Polivalentă, începând cu ora 18:30, un meci de zile mari în etapa a treia a Ligii Naționale de handbal masculin. Oaspeții, pregătiți de redutabilul Leonard Bibirig, au dat gazdelor o replică extrem de puternică și le-au obligat să facă apel la cele mai bune resurse ale lor pentru a termina învingătoare.

În prima sa parte, partida a curs într-un echilibru exprimat prin cursul scorului care, cu excepția acelui 1-3 de la început, nu a fost cu mai mult de un gol în favoarea unei sau alteia dintre combatante. Cu o viteză impresionantă a combinațiilor în atac, oaspeții au reușit să găsească breșe în cea mai bună apărarea a Ligii Naționale și să-i înscrie de 12 ori până la pauză. În poarta Vasluiului, Erhan a părut de multe ori de netrecut! Paradele lui de mare efect, dar și faptul că mingile trimis de focșăneni păreau a-l căuta, au făcut ca în aceeași perioadă CSM 2007 să marcheze de doar 11 ori!

Partea a doua a întîlnirii a început pentru gazde mai rău decît s-a teminat prima! După ce a egalat la 12 Mocanu, apoi, la 13 Sladic, CSM Vaslui s-a dus la trei goluri în față. Scor, 13-16, în minutul 38,33. Oaspeții au pastrat un ecart de 2 goluri în favoarea lor, 16-18, în minutul 45,34, dar au urmat 6 minute de grație ale formației pregătite de Dalibor Cutura care, fără gol primit, a înscris de 4 ori, s-a făcut 20-18 și oaspeții au căzut! Până în minutul 58 scorul a ajuns la 24-20 și meciul era jucat! În ultimele două minute, oaspeții au mai înscris o dată, dar imediat Hrimiuc a închis tabela la 25-21 în ovațiile publicului care a privit în picioare finalul de meci.

A fost o victorie muncită, dar frumoasă a CSM Focșani 2007 în fața unei formații a Vasluiului care se arată, la revenirea în Liga Națională, o adversară de care marile forțe ale handbalului românesc vor fi nevoite să țină seama.

La reîntîlnirea cu propriul public, echipa Focșaniului arătat că este foarte bine pregătită, că a învățat foarte multe din experiențele trecutelor ediții de campionat. Și că are valoarea care să-i permită să depășească situații care par a-i fi portivnice!

În etapa următoare, duminică 22 septembrie, CSM Focșani 2007 va juca în deplasare cu CSM București, de la ora 15:30. Meciul va fi televizat de TVR.

Fotbal, Liga a III-a: Focșănenii rămân în plasa liderului! CSM Focșani 2007 – Universitatea Dunărea de Jos Galați 1-0 (0-0)

Formații:

CSM Focșani 2007: Apenciucesei – Săpunaru, Burghiu, Panaite, Mihai – Costin, Salaoru, Pădineanu, Stoica – Ciprian Petre – Jurj. Rezerve: Dogaru, Munteanu, Gherghiceanu, Manu, Adăscăliței, Drăguț, Remus Popa.

Antrenori, Marius Bratu, principal, Mircea Lazăr, secund.

Universitatea: Olaru – Iancu, Moroșan, Manea, Nilohi, Ivașcu, Chiriac, Lovin, Izvoranu, Perju, Mățoianu. Rezerve: Enache, Vîrlan, Popa, Iacob, Moise, Grigoraș, Blănaru.

Antrenori, Cătălin Savu, principal, Eugen Baștină, secund.

CSM Focșani 2007 a câștigat, sâmbătă, 14 septembrie, pe stadionul Milcovul, partida jucată în compania Universității Dunărea de Jos Galați în etapa a patra a Ligii a III-a și, cu 9 puncte acumulate, rămâne în plasa liderului, Aerostar Bacău. Este principalul beneficiu al meciului cu studenții gălățeni.

Focșănenii nu au avut o prestație cu mult peste cele anterioare, dar arată o creștere în joc și victoria lor putea fi mai clară dacă marcau măcar încă o dată din cele câteva situații clare de gol în care s-au aflat! Întâlnirea a început, așa cum era previzibil, cu atacuri în cascadă ale gazdelor fără însă ca Olaru să fie pus la muncă grea. Primul șut care putea să-i dea emoții, al lui Pădineanu, a dus mingea peste transversală. Era minutul 8. Șapte minute mai târziu, același jucător șutează tot peste. În minutul 20, lansat de Pădineanu, Jurj scăpat spre gol este blocat de Olaru și scorul rămâne ca la început. În minutul 30, Săpunaru i-a trimis mingea lui Stoica al cărui șut din alergare a dus mingea tot peste poartă! În minutul 36, Săpunaru stopează un atac la oaspeților, pentru ca în minutul 38, Costin să trimită lângă rădăcina barei, dar afară, mingea primită de la Ciprian Petre.

Repriza a doua a fost a mingilor trimise în bară de focșăneni, dar și a golului victoriei! În minutul 55, Salaoru a șutat formidabil la încheietura barelor și mingea a revenit în teren, iar în minutul 65, Costin a pătruns și a centrat pe jos în careu gălățenilor, Jurj a reluat din alergare, de la 7 metri și a fost o nouă bară! În minutul 69, a fost rândul lui Stoica să loveasacă bara, dar în minutul 79 a venit golul: Ciprian Petre a mai trimis o pasă în zonă liberă, pe dreapta, Jurj a preluat, a urmat o cursă scurtă, o oprire care l-a țintuit pe linia porții pe Olaru și șutul în cross al vârfului Focșaniului și s-a făcut 1-0! Înainte de gol, Izvoranu șutase de la 22 de metri puțin pe lângă bară și Jurj reluase cu capul după lovitura liberă bătută de Ciprian Petre, dar peste transversală. După gol au urmat câteva minute de forcing focșănean în careul oaspeților, pentru ca finalul să-i găsească pe gălățeni masați în jumătatea CSM Focșani 2007.

În etapa următoare, sâmbătă, 21 septembrie, focșănenii vor avea cel mai dificil meci de până acum, la Foresta Suceava.

Clasament: 1. Aerostar Bacău – 12 puncte; 2. Foresta Suceava – 10 puncte; 3. Bucovina Rădăuți – 9 puncte; 4. Ceahlăul Piatra Neamț – 9 puncte; 5. CSM Focșani 2007 – 9 puncte; 6. Suporter Club Oțelul Galați – 9 puncte; 7. KSE Târgu Secuiesc – 4 puncte; 8. Știința Miroslava – 4 puncte; 9. Ozana Târgu Neamț – 4 puncte; 10. CSM Bacău – 4 puncte; 11. Sporting Liești – 4 puncte; 12. FC Botoșani – 4 puncte; 13. Șomuz Fălticeni – 4 puncte; 14. Universitatea Dunărea de Jos – 2 puncte; 15. Hușana Huși – 1 punct; 16. CSM Pașcani – zero puncte.

Text preluat din Monitorul de Vrancea