Monthly Archives: august 2019

Maria-Daciana Ciubotaru a jucat semifinală în primul său turneu ITF juniors!

  • Sportiva de la CSM Focșani 2007 a câștigat cinci jocuri în Turneul de gradul 5 de la Chișinău – două, în calificări și trei, pe tabloul principal
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, zâmbind, joacă un sport, tenis şi în aer liber

Maria Daciana Ciubotaru, foarte talentata jucătoare de tenis de la CSM Focșani 2007 a reușit excepționala performanță de a urca până în semifinalele primului său turneu ITF juniors! La Regata Trophy, turneul de gradul 5 de la National Tennis School Eugen Coca, organizat în perioada 19-24 august la Chișin

ău, Maria a trecut două tururi în calificări iar pe tabloul principal a câștigat meciurile din primele trei tururi între învinsele sale aflându-se și favorita nr. 1, ucraineanca Valeriia Sheikina, o jucătoare de 18 ani!
Rezutatele Mariei-Daciana Ciubotaru în turneul de la Chișinău: în calificări, 6-0, 6-1 cu Kateryna Kochetkova, din Ucraina, 6-0, 6-1 cu Olivia Grozavu, din Moldova; pe tabloul principal, 6-1, 6-2, cu americanca Maya Joint, 6-3, 6-2 cu Valeriia Sheikina, după trei ore și jumătate de joc, 7-6 (3), 6-1 cu Vlada Haetkaia, din Moldova. În semifinala disputată în compania Dariei Maria Munteanu, favorita nr. 4, o ju cătoare de 16 ani, Maria, care a acumulat un grad ridicat de oboseală după cinci jocuri, a cedat în două seturi, 0-6, 0-6.
Maria Daciana Ciubotaru a împlinit 14 ani în ianuarie 2019.

Fotbal – Focșănenii merg mai departe în Cupa României!

  • Universitatea Dunărea de Jos Galați – CSM Focșani 2007 1-2 (0-2)

Formații

CSM Focșani 2007: Apenciucesei – Săpunaru, Panaite, Pădineanu, Stoica – Lupu, Adăscăliței, (Gherghiceanu), Pencea, Manu – Pădineanu (80 Mihai) – Predoiu (70 Costin).

Antrenori, Marius Bratu – principal, Mircea Lazăr – secund.

Universitatea: Olaru – Iancu, Morogan, Moisae, Bădilaș, Țuiu, Lovin, Chiriac, Vîrlan, Izvoranu, Grigoraș.

Razerve: Enache, Iacob, Blănaru, Mohoriță, Ignat, Perju, Dragoș Popa.

Antrenor principal, Cătălin Savu.

Echipa de fotbal a Focșaniului a urcat în etapa a III-a a Cupei României după victoria obținută miercuri, în meciul început la ora 17:45, pe stadionul Portul Roșu din Galați și disputat în compania nou promovatei în Liga a III-a, Universitatea Dunărea de Jos. Partida s-a jucat fără spectatori a căror intrare la meci a fost interzisă de FRF din cauza stării tribunelor, lipsite de bănci ori scaune, și doar cu suporturile din beton și plăci metalice, ce reprezentau riscuri de accidentare.

Au fost la tribuna oficială ziariști și persoane oficiale din partea celor două cluburi, de la Focșani asistând la joc primarul Cristi Valentin Misăilă, consilierul său pentru sport, Victor Istrate, directorul CSM 2007, Viorel Ciubotaru și Gabriel Pădineanu, reprezentantul Comitetului director la echipa de fotbal.

Dacă în tribune a fost liniște, pe teren a fost un joc antrenant, în multe momente, spectaculos, cu două părți diametral opuse ca desfășurare. În prima repriză oaspeții au stăpînit terenului, l-au acoperit foarte bine, au combinat eficient, blocul de mijloc a oprit atacurile gazdelor și a sprijinit consistent atacul care a creat multe situații periculoase la poarta apărată de Olaru. Repriza a doua a aparținut gălățenilor care au avut în față o echipă a Focșaniului ce a părut obosită, de multe ori precipitată în toate compartimentele sale. Iar scorul pe reprize exprimă o asmenea stare a lucrurilor: 0-2, în prima, 1-0 în cea de-a doua. Impresia per total a fost că formația focșăneană are potențial, că a câștigat meritat, dar că mai are suficient de mult de lucru pentru a-și asigura uniformitate în evoluție, pe toată durata partidei, la un nivel competitiv!

Cum a fost meciul!

Primul sfert de oră, cu oaspeții în atac, nu a adus mari situații de gol, pentru că gălățenii s-au blocat bine. În minutul 15, însă, Lupu a preluat mingea la 20 metri central dreapta, a pătrus spre stânga și a șutat prin surprindere cu stângul – execuție tehnică de bună calitate – și mingea s-a dus lângă bara din dreapta lui Olaru al cărui plonjon s-a deovedit a fi inutil: 0-1! Cinci minute ma târziu, din careu, la capătul unei acțiuni colective, Pădineanu – miercuri foarte bun în joc – a șutat imparabil și a mărit la două goluri avantajul focșănenilor. Gălățenii au replicat prin lovitura de cap a lui Moise care a dus mingea peste transversală, în minutul 32, însă mai aproape de gol au fost oaspeții: în minutul 36, Manu a șutat peste poartă în minutul 36, două minute mai târziu Săpunaru a centrat și mingea a trecut paralel cu poarta fără ca vreun focșănean să intervină. A urmat două lovituri libere ale gazdelor, a doua, mai periculoasă fiind rezolvată de Apenciucesei în minutul 43, pentru ca în prelungirile primei reprize Predoiu să rateze finalizarea după ce mingea șutată de Manu fusese respinsă de gălățeni.

La cinci minute după pauză, Săpunaru a șutat puternic pe joc și Olaru a respins de la rădăcina barei, iar în minutul 53, Apenciucesei a intervenit excepțional la picioarele lui Perju, scăpat spre gol! Peste un minut, a fost corner la poarta Universității, rămas fără folos pentru oaspeți. A urmat cea mai nereușită perioadă a jocului pentru focșăneni și după câteva acținui periculoase în zona de apărarea a CSM 2007 a venit golul gălățenilor: Chiriac a primit mingea în careu, a pivotat și s-a debarasat de apărători, a șutat pe jos în colțul lung și lui Apenciucesei nu i-a mai rămas decât să scoată migea din poartă: 1-2. Era minutul 63. Imediat Pădineanu s-a aflat în situație de unu la unu cu Olaru care l-a blocat la 12 metri de poartă.

Marius Bratu a început seria schimbărilor, jocul focșănenilor s-a mai limpezit și înviorat, însă marea ocazie a urmat la poarta lui Apenciucesei care a avut noroc în minutul 72 cînd nici un atacant adevrs nu a interceptat centrarea de gol. În minutul 74, Manu a scăpat spre poarta lui Olaru, dar șutul lui a fost prea slab, în minutul 77, dintr-o pasă greșită în careul focșănenilor a ieșit o mare șansă de egalare, nefinalizată. În minutul 81, Stoica putea aduce liniștea pentru CSM 2007, însă mingea trimisă de el cu capul a fost respinsă de Olaru de sub transversală și meciul s-a încheiat cu câteva atacuri ale oaspeților și cu încercările gazdelor de a duce partida în prelungiri.

Sâmbătă, CSM Focșani 2007 va avea ultimul joc de pregătire înaintea începerii campionatului, la Unirea, de la ora 10:00, cu Aerostar Bacău.

Text preluat din  Monitorul de Vrancea

Baschet – Încă doi americani la CSM Focșani 2007!

Ieri, 6 august 2019,  au semnat cu CSM Focșani 2007 americanii Donovan Smith și Mitchel Akim Eric.

Donovan Smith, este născut la 19 noiembrie 1993, la Chicago, Illinois. Are 206 cm, 111 kg. este extremă stângă. În perioada 13-24 februarie 2019, a făcut parte din Overseas Basketballe Combine, o selecționată americană alcătuită din jucători fără contract care a jucat în România meciuri cu echipe din primul nivel valoric. Este un baschetbalist obișnuit cu performanța, echipele pentru care a evoluat încheind competițiile pe primul loc sau în primele trei locuri. A absolvit Richards Academy High School.
Mitchel Akim Eric s-a născut la 18 septembrie 1996, este din Maryland. Are 198 cm și 80 kg. A absolvit Hampton Atletics University.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, joacă un sport
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, zâmbind

Baschet – Canadianul Jabari Craig va juca pentru CSM Focșani 2007

Echipa de baschet seniori a CSM Focșani 2007 va avea în lot un jucător canadian. Este pivotul Jabari Craig, un baschetbalist de 24 de ani, 208 cm și 107 kg. Vine de la Cape Breton Highlanders, după ce a jucat la mai multe formații din SUA.

Este absolvent al Fishburne Military Academy, din Waynesboro, Virginia de Sud, Statete Unite ale Americii.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, cadru apropiat

Echipa de fotbal a CSM Focșani 2007 are o nouă conducere tehnică!

Comunicat de presă

Echipa de fotbal a CSM Focșani 2007 are o nouă conducere tehnică!

Antrenorii Vasilică Burgă și Adrian Toma și CSM Focșani 2007 nu mai au relații contractuale cu CSM Focșani 2007.
La începutul perioadei de pregătiri pentru viitorul campionat, conducerea clubului le-a acordat credit pentru a continua să antreneze echipa de fotbal de Liga a III-a care are ca obiectiv promovarea în Liga a II-a, însă antrenorii Vasilică Burgă și Adrian Toma au refuzat să semneze noi contracte nefiind de acord cu unele clauze contractuale: asumarea obiectivului ca echipa să se afle pe primul loc sau la cel mult trei puncte de prima clasată, obligația de a prezenta rapoarte de activitate săptămânale, prevederile capitolului referitor la forța majoră. Antrenorii Vasilică Burgă și Adrian Toma au solicitat o perioadă de opt etape în care să nu funcționeze clauza referitoare la primul loc sau trei puncte de prima clasată, solicitare cu care conducerea clubului nu a fost de acord.
În acest condiții conducerea clubului s-a văzut nevoită să renunțe la serviciile antrenorilor Vasilică Burgă și Adrian Toma.
CSM Focșani 2007 mulțumește celor doi antrenori pentru activitatea din perioada în care au antrenat echipa de seniori a clubului.
Pregătirea echipei de fotbal va fi asigurată de antrenorii Marius Bratu – principal, și Mircea Lazăr, secund.

Director,
Viorel Ciubotaru

7 august 2019

Tir – Șapte medalii pentru sportivii CSM 2007-CS Unirea Focșani la Campionatul Național al juniorilor 2!

La Poligonul Iosif Sîrbu din Capitală s-au încheiat luni, 29 iulie, întrecerile Campionatului Național al juniorilor 2 la tir sportiv. Trăgătorii de la CSM 2007 – CS Unirea Focșani care au concurat la pușca cu aer comprimat 10 metri, au câștigat șapte medalii. Echipa de băieți alcătuită din Răzvan Condrea, David Ilie și Lucian Puțaru a primt medalia de aur pentru titlul de campioană. Răzvan Condrea a obținut medalia de aur și la individual și la echipe mixte, împreună cu Teodora Șușu. Lucian Puțaru a primit medalia de argint pentru locul al doilea pe care s-a clasat la individual și medalia de bronz pentru locul al treilea la echipe mixt împreună cu Alexandra Bivolaru. Tot bronz au obținut și David Ilie la individual și echipa de fete alcătuită din Teodora Șușu, Alexandra Bivolaru și Alexandra Joghiu. Trăgătorii focșăneni sunt pregătiți de antrenorul emerit Adrian Alaci și profesorul Aurel Giurgea.

Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare, pantofi şi interior