Daily Archives: 20 mai, 2019

Fotbal, Liga a III-a – Joc spectaculos, victorie meritată!

  •  Focșani 2007 – Bucovina Rădăuți 1-0 (0-0)

Formații

CSM Focșani 2007: Dogaru – Petrescu, Salaoru, Panaite, Mihai – Manu (90+1 Paizan), Lupu, Pădineanu (39 Sterian), Remus Popa (90+1 Dediu), Predoiu (73 Lăudatu).

Antrenori, Vasile Burgă și Adrian Toma

Bucovina Rădăuți: Puianu – Alecsandru, Vitu, Antonesei, Chirilescu – Stănescu, Dănilă (63 Bălan), Ungureanu, Cerlincă – Bosînceanu (61 Coroamă), Ciobanu.

Antrenor, Dorin Goian

CSM Focșani 2007 și Bucovina Rădăuți, două dintre cele mai bune formații din Seria 1 a Ligii a III-a, s-au întâlnit sâmbătă, 18 mai, de la ora 18:00, pe stadionul Milcovul. Vremea bună și terenul în stare impecabilă, deși dimineață plouase, au contribuit la realizarea unui bun spectacol fotbalistic! A fost un meci cu suficient de multe și de clare ocazii de gol la ambele porți, apărute la capătul unor faze elaborate de echipe ce construiesc. Dar care și ratează, așa cum s-a putut vedea sâmbătă pe Milcovul. A câștigat formația gazdă grație unui gol de mare rafinament înscris de juniorul Ștefan Pădineanu, în minutul 53, când a preluat mingea pe partea stângă, în interiorul careului de 16 metri, aproape de colț, și a șutat lobat în diagonală peste portarul oaspeților al cărui plonjon nu a fost decât pentru poză! Nu mai era nimic de făcut din momentul în care mingea a plecat din gheata lui Pădineanu!

În primul sfert de oră al partidei, nu au fost decât două cornere, câte unul la fiecare poartă, prima mare șansă de gol fiind a focșănenilor, în minutul 1. Atunci, Mihai a centrat șutat de pe stânga, Puianu a respins în față, Manu a reluat puternic, dar Chirilescu a blocat din plonjon mingea care se ducea într-o zonă a porții neapărată. A răspuns Antonesaei cu un șut de la 30 metri, dar mingea a trecut cu o palmă peste transversala porții lui Dogaru. În minutul 31, Săpunaru, talonat de Vitu, a intrat în careu, dar mingea șutată de el a fost pe traiectora lui Puianu. Un minut mai târziu, Dogaru a avut două intervenții senzaționale la șuturile lui Ciobanu și Bosînceanu și scorul a rămas cel de la începutul meciului. Minutul 40 a adus o nouă mare ocazie focșăneană: Predoiu a scăpat spre poarta Bucovinei, a tras puternic însă, cumva, Vitu s-a culcat în calea mingii neapărate de Puianu și golul ce părea inevitabil nu a mai venit! Ultimele șanse de gol ale primei părți a jocului au fost ale oaspeților, care nu au reușit să finalizeze.

Repriza a doua a început cu o acțiune periculoasă a rădăuțenilor, în minutul 46, apoi, în minutul 50, Lupu a lobat mingea peste un ultim apărător al oaspeților și a șutat din vole peste transversala porții lui Puianu. A urmat golul lui Pădineanu din minutul 53, marea ocazie irosită de Remus Popa, în minutul 65. Goian l-a trimis în teren pe veteranul Bălan, în speranța găsirii soluției pentru egalare, dar gazdele s-au apărat cu exactitate și au replicat tăios pe contre și meciul s-a terminat cu victoria meritată a echipei Focșaniului.

În ultima etapă a campionatului, sâmbătă, 25 mai, CSM 2007 va juca în deplasare, la FC Botoșani.

Rezultatele și marcatorii etapei

Metalul Buzău – CSM Paşcani 7-2 (3-0). Au marcat Răileanu, minutul 20, Iacob, minutul 22, Radu, minutele 30, 50, 69, Benga, minutul 74, Manea, minutul 85, respectiv Firan, minutul 68, Zaremba, minutul 90.
Şomuz Fălticeni – FC Botoşani 2 1-1 (0-0). Au marcat Julei, minutul 90+6 , respectiv Melinte, minutul 50.
Suporter Club Oţelul Galaţi – CSM Rîmnicu Sărat 2-1 (1-1). Au marcat Cîrjan, minutul 31, Moglan, minutul 66, respectiv Bălan, minutul 22.
Sporting Lieşti – Ştiinţa Miroslava 2-0 (1-0). Au marcat Bîrlădeanu, minutul 40, Dănăilă, minutul 90+1.
KSE Târgu Secuiesc – Sănătatea Darabani 3-2 (1-2). Au marcat Zsombor Veress, minutul 2, Botond Veress, minutul 66, Gall, minutul 69, respectiv Codău, minutele 28, 43.
Foresta Suceava – SCM Gloria Buzău 2-0 (1-0). Au marcat Martin, minutul 7, Bejenar, minutul 50.
CSM Focşani – Bucovina Rădăuţi 1-0 (1-0). A marcat Pădineanu, minutul 53.

Clasament: 1. Gloria Buzău – 73 puncte; 2. Bucovina Rădăuți – 54 puncte; 3. Suporter Club Oțelul Galați – 53 puncte; 4. CSM Focșani 2007 – 49 puncte; 5. Foresta Suceava – 49 puncte; 6. Știința Miroslava – 47 puncte; 7. Metalul Buzău – 42 puncte; 8. Sporting Liești – 37 puncte; 9. Ceahlăul Piatra Neamț – 35 puncte; 10.KSE Târgu Secuiesc – 34 puncte; 11. Șomuz Fălticeni – 26 puncrte; 12.CSM Pașcani – 25 puncte; 13. FC Botoșani 2 – 25 puncte; 14. CSM Rîmnicu Sărat – 25 puncte; 15. Sănătatea Darabani – 8 puncte.

(Text preluat din Monitorul de Vrancea)

Karate SKDUN – 17 medalii pentru CSM 2007 și Satori Focșani la Cupa României!

  • 2 medalii de aur, 5 medalii de argint și 10 medalii de bronz

Cupa României la karate SKDUN care a avut loc la București sâmbătă, 18 mai, a adus o frumoasă recoltă de medalii pentru sportivii de la CSM 2007 și Satori Focșani. Karatiștii pregătiți de sensei Daniel Fusaru și sempai Marius Pahoni s-au întors acasă cu 17 medalii – 2 de aur, 5 de argint și 10 de bronz.

S-au clasat pe primul loc și au primit medaliile de aur Irina Paraschiv, la kumite cadeți +53 kg și Raluca Pop, la kumite minicadeți -42 kg.

Pe locul al doilea, cu medalii de argint au încheiat concursul Roxana Ianoș, la kumite minicadeți – 42 kg, Lian Ioniță, la kumite copii 3 – 42 kg, Eduard Clopotaru, la ippon kumite copii 1 – 21 kg, Flavius Vlad, la ippon kumite copii 1 – 25 kg loc 3 kata și Andrei Chelariu, la sanbon kumite copii 2 – 28 kg.

Pe locul al treilea, cu medalii de bronz, s-au clasat Andrei Chelariu la kata, Tudor Necula, la kata copii 1 și kumite +25 kg, Denisa Clopotaru, la kata și kumite copii 2 – 30 kg, Maria Vrabie, la kata copii 2, Eric Toader, la sanbon kumite copii 3 – 30 kg, Ștefan Gotu, la kumite juniori + 68 kg, Daniel Mihai, la kumite cadeti – 62 kg.

Așa cum a declarat sensei Daniel Fusaru”Nu au reușit să urce pe podium, dar au câștigat prin simpla participare la acest eveniment Sebastian Condruz, George Popa, Cosmin Oprea și Alexandru Ion”.

Cupa României a reprezentat unul dintre criteriile de selecție în Lotul Național al României care va participa la Campionatul Mondial de karate SKDUN din octombrie, acest, de la Karlovy Vary, în Cehia.

Sensei Daniel Fusaru, care este și managerul Lotului Națonal, a mai spus și că ”Urmează în perioada de vară pregătirea centralizată de la Poiana Pinului – cantonamentele cu lotul național și lotul lărgit. Ne vom pregăti bine ca de fiecare dată pentru că avem o echipa valoroasă și avem multe de spus în această lume extraordinară a karate- ului!”.

(Text preluat din Montorul de Vrancea)

Baschet U 16 – Focșănenii au încheiat pe locul al patrulea ediția de campionat 2018-2019!

  • Un rezultat excepțional, ce confirmă calitatea școlii de baschet de la Focșani

Lotul LPS CSM Focșani 2007: Denis Miron, Dragoș CristeaDavid AntonescuAlexandru BratosinRareș CristeaAlexandru Duță, Eric Stanciu, Valeriu Dima, Andrei Brumaru, Alexandru Brumaru și Cristian Bîra.

Antrenori, Petruț Mihai și Florin Munteanu

Echipa de baschet U 16 a LPS CSM 2007 Focșani a participat, sâmbătă, 18 mai și duminică, 19 mai, la Final Four-ul Campionatului Național, ediția 2018-2019, după ce obținuse calificare în turneul final de la Focșani, din urmă cu o săptămână.

În ultimul act al competiției, care a avut loc la Cluj Napoca, elevii profesorilor Petruț Mihai și Florin Munteanu au fost întrecuți sâmbătă, de CSU Știința București, cu 90-68 iar duminică, în jocul pentru locurile 3-4, au pierdut cu 64-76 (19-13, 22-25, 8-21, 15-17). Meciul cu Steaua a fost echilibrat până în sfertul al treilea, când bucureștenii, cu o bancă de schimb mult mai valoroasă decât a focșănenilor, au profitat de oboseala acumulată de jucătorii de bază ai acestora și s-au distanțat decisiv. Eforturile făcute de baschetbaliștii Focșaniului în ultimul sfert nu au putut reduce diferența de 10 puncte, cât era după trei sferturi!

Performanța LPS CSM 2007 Focșani este excepțională iar cei care au obținut-o – jucători, antrenori, susținuți de părinți și de cluburi, merită aprecieri deosebite și reconfirmă valoare școlii focșănene de baschet!

(Text preluat din Monitorul de Vrancea)

Tenis – Maria-Daciana Ciubotaru, campioană națională de vară la dublu, la 14 ani!

  • În proba de simplu, Maria a câștigat medalia de bronz

Maria-Daciana Ciubotaru, sportiva CSM Focșani 2007, în pereche cu Cara Meșter, de la CS Marc Tenis, a câștigat sâmbătă, 18 mai, proba de dublu a Campionatului național de vară pentru 14 ani care a avut loc la Constanța.

Până la titlu, Maria și Cara au trecut cu 7-5, 6-2 de Daria Mălăescu și Andra Simion de la Tenis Club Victor Hănescu, cu 4-6, 6-3, 11-9 de Daniela Bereanu, de la CSM Reșița și Patricia Goina, de la CSM Oradea, în semifinale, pentru ca în finală să le învingă cu 6-4, 6-4, pe Bianca Bulat, CS Arcada Galați și Carmen Herea, de la LPS-CSS Constanța.

În proba de simplu, Maria-Daciana Ciubotaru a câștigat cu 6-2, 6-1 meciul cu Andreea Moise, de la LPS – CSS Constanța, cu 6-1, 6-1 partida cu Alisia Bianca Apostol, de la C S Mamaia IDU, cu 6-1, 6-2, întâlnirea cu Daniela Bianca Bereanu, de la CSM Reșița, a pierdut în semifinală cu 4-6, 4-6 meciul cu Bianca Bulat, de la CS Arcada Galați. În jocul pentru medalia de bronz, Maria-Daciana Ciubotaru a câștigat prin neprezentarea Marei Gae, de la Dinamo București.

Maria, care este pregătită de antrenorii Firicel Tomai și Răzvan Bănică este campioana Selecției naționale 14 ani, titlu obținut în aprilie.

Sportiva de la CSM Focșani 2007 are în acest an clasări foarte bune, la simplu și dublu, în turneele internaționale Paradis Open TEU16, Stavanger Open TE16 – în Norvegia, la Campionatul Internațional al României, Prof. Dr. Ayhan KIZIL Cup – în Antalia, Turcia și la Turneul European de categoria 1, de 14 ani de la Maia, în Portugalia.

Maria-Daciana Ciubotaru și Cara Meșter sunt campioanele naționale de iarnă la 14 ani pentru 2019, campioane internaționale ale României la 14 ani.

(Text preluat din Monitorul de Vrancea)