Category Archives: Handbal

Handbal, Liga Națională – CSM Focșani 2007 are un nou preparator fizic!

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni stând jos şi interior

Echipa de handbal seniori a CSM Focșani 2007 are un nou preparator fizic. Este Marko Isakovic, sârb care a lucrat la HC Dobrogea Sud Constanța și la CSM Bucuresti. Marko Isakovic a semnat cu echipa Focșaniului pentru un an. Conducerea clubului și cea a echipei îi urează bun venit cu încredințarea că munca sa la Focșani va fi cu mare folos și că va contribui din plin la îndeplinirea obiectivelor CSM 2007 pentru viitorul sezon.

Fostul preparator fizic al echipei, Mihajlo Samardzija, și-a reziliat contractul din motive familiale. Conducerea clubului și cea a echipei de handbal au apreciat în mod deosebit modul în care Mihajlo Samardzija și-a onorat îndatoririle contractuale, în care asigurat pregătirea fizică a handbaliștilor CSM 2007, și îi dorește să aibă o carieră plină de succese în continuare.
Handbaliștii focșăneni și conducerea CSM 2007 îi mulțumesc și lui Ilija Sladic, valorosul inter stănga căruia i-a expirat contractul și s-a întors în Serbia, pentru modul profesionist în care s-a pregătit și a jucat în cele trei sezoane la Focșani și îi urează să aibă sănătate și o viață plină cu satisfacții în sport și în general!

Handbal – Didi Hrimiuc și Valentin Pătru s-au însurat!

 

Abia reveniți la Focșani pentru începerea pregătirii, hadbaliștii Didi Hrimiuc și Valentin Pătru au făcut o pauză. Poate, cea mai importantă din viața lor pentru că a fost folosită în cel mai bun mod cu putință: amândoi s-au însurat! Inițial am vrut să titrez că Didi și Vali au fost luați, că nu mai sunt liberi pentru alte domnișoare, adică. Nu aș fi respectat adevărul, pentru că ambii au antecedente solide în relațiile cu alesele inimilor lor. Didi Hrimiuc era logodit cu Diana din 30 decembrie 2018 iar Vali Pătru este împreună cu Alina de ”vreo câțiva anișori, să fie mai bine de cinci”, după cum mi-a spus. Mai important decât asta este că Vali și Alina au o fetiță superbă, ”de doi ani și cinci luni”, căreia conducătorul de joc al CSM 2007 i-a căzut la picioare, ca un gest de adâncă dragoste și o reverență (foto), în Sala Polivalentă după terminarea unui meci greu din Liga Națională.

Didi și Diana au semnat la Târgu Jiu, Vali și Alina, la București

          Didi Hrimiuc și Diana Predoi au semnat sâmbătă, 4 iulie, în fața ofițerului stării civile din Târgu Jiu, de unde proaspăt doamna Hrimiuc este originară. În aceeași zi a fost oficiată și cununia religioasă. ”Evenimentul a fost restrâns, doar familia și apropiații! N-am avut încotro, ne-am adaptat. Inițial era programată și petrecerea de nuntă, dar am fost nevoiți să o amânăm. Va fi tot la Târgu Jiu. Ne-am dorit tare mult să facem pasul ăsta! Ne-a ieșit bine și de acum tot înainte, sănătoși să fim”, mi-a spus ieri, după antrenamentul de dimineață, noul cap de familie Didi Hrimiuc, pivotul CSM Focșani 2007.

          Diana este handbalistă, ultima oară a jucat la Măgura Cisnădie, cu care a evoluat, în sezonul trecut, și în Cupa EHF. Părinții spirituali ai noii familii de handbaliști sunt Ramona și Alin Roșu, nașul fiind extrema stângă de la Steaua București.

          Vali Pătru și Alina au făcut căsătoria civilă la București, la Primăria Sectorului 2. Cununia religioasă a fost lăsată pentru mai târziu.

          În numele cititorilor ziarului Monitorul de Vrancea, al numeroșilor și entuziaștilor susținători – între care mă aflu – ai lui Didi Hrimiuc și Vali Pătru, le urez lor și familiilor ”Casă de piatră, copii frumoși și sănătoși, ani muuuuulți și fericiți împreună”! 

Focșaniul, mai bine zis, CSM 2007, pare a fi un loc ce-i îndeamnă pe handbaliști la însurătoare! Au făcut-o – și le poartă noroc – Robert Popa, Bogdan Rață, Marius Cloșcă, Attila Erros. Pe aici a jucat și Bogdan Moisă, care s-a însurat curând după ce a plecat de la Focșani. Este pe cale și Alexandru Gramatic!

Sursa foto, Didi Hrimiuc, Valentin Pătru

Preluat din Monitorul de Vrancea

Handbal, Liga Națională – Inter stânga rus pentru CSM Focșani 2007!

  • Roman Makrishin vine de la HC Kaustik Volgograd unde a fost golgeter

Echipa de handbal de Ligă Națională a CSM Focșani 2007 a mai transferat, după sârbul Filip Marjanovic – un jucător de foarte bună calitate – interul stânga rus Roman Makrishin. Noul jucător al Focșaniului a semnat cu CSM 2007 pentru următoarele două sezoane și vine de la HC Kaustic Volgograd unde a fost principalul marcator, cu 129 de goluri în sezonul 2015-2016, 188 goluri în 2016-2917, 102 goluri în 2017-2018, 230 goluri în 2018-2019 și 168 de goluri în 2019-2020 în care a evoluat în toate cele 22 de meciuri disputate din cele 28 programate. Are o productivitate remarcabilă în atac – 168 de goluri din 294 de aruncări la poartă, cu 77 la sută eficiență de la linia de 9 metri, cu 74 la sută din poziția de inter stânga, 73 la sută de la 7 metri. Marchează relativ mult și din extrema dreaptă sau stângă ori din contraatacuri. A fost golgeter al Superligii Rusiei! A fost coleg de echipă cu un al veritabil golgeter, Vitali Komogorov, pe care spectatorii focșăneni l-au văzut în Polivalentă jucând și marcând pentru Dinamo București.

Roman Makrishin este un jucător înalt, are 1,98 metri și 80 de kilograme. S-a născut la 14 noiembrie 1993 la Kazan, unde a și început să joace handbal, ca fiu al unui jucător, ulterior antrenor al echipei orașului și secund al Naționalei de tineret a Rusiei. Adevărata împlinire în handbal a cunoscut-o la Volgograd, ca jucător al formației locale Kaustik pentru care a evoluat din 2012 până în acest an și cu care avea contract până în 2021. Este căsătorit, are un copil.

Este un jucător care, așa cum se definește într-un interviu acordat unui site de specialitate din Rusia, nu a avut ”o decolare rapidă”, dar în ultimii ani a ”explodat” ”în primul rând prin muncă” și datorită antrenorilor și încrederii pe care aceștia i-au arătat-o și care i-au acordat timp să joace. Iar el a încercat să profite la maximum de posibilitatea oferită și să rămână ”în fruntea lunetiștilor”. Om de echipă, spunea în acel interviu că nu este important ca el să fie cel mai bun marcator, ci ca echipa să câștige! Este obișnuit să joace în fața unor săli cu public n umeros, așa cum cea de la Volgograd unde ”majoritatea spectatorilor sunt angajați ai uzinei Kaustik” și care au iubit și continuă să iubească handbalul. Înțelegând cât de important este publicul, este de așteptat ca și în fața senzaționalilor suporteri focșăneni să joace la fel ca la Volgograd. Și, de ce nu, să fie golgeter și în România. Dacă nu al Ligii, măcar al interilor stânga din campionatul României!

După ce a semnat cu noua sa formație, Roman Makrishin mi-a declarat: ”Pentru mine, acest transfer este o nouă etapă în cariera mea și o nouă provocare. Vreau să-mi încerc mâna într-un nou campionat pentru mine. CSM Focșani 2007 este o echipă bună și ambițioasă, cu un antrenor valoros. Vreau să o ajut să ajungă în play-off și să concureze pentru locuri din partea de sus a clasamentului!”

Sursa foto: Roman Makrishin și Russhandbal.ru

Text preluat din Monitorul de Vrancea

Hristos a Înviat! Sărbători luminate!

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană

Vă doresc, dragi colegi – antrenori, sportivi, tehnicieni ai clubului, dragi parteneri, susținători ai sportului, suporteri care ne sunteți alături la bine și la greu, ca Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, trăită în condiții cu totul speciale în acest an, să vă găsească sănătoși! Și să vă întărească speranța că vor reveni zile senine, în care va fi loc pentru bucuria de a ne revedea, pentru a face sport, a munci, a trăi deplin, fără constrângerile acestei perioade!

Hristos a Înviat!
Sărbători luminate!

Viorel Ciubotaru,
directorul CSM Focșani 2007

Comunicat de presă

img523img524img525img526img527img528img529img530

Handbal, Liga Națională – Admirabilă echipă, admirabil public, admirabilă victorie!

*CSM Focșani 2007 – Politehnica Timișoara 21-20 (12-8)

Formații

CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă, Rusu – Rotaru, Cozorici, Popovici, Popa, Țuțu – 1 gol, Mocanu – 2, Rață – 2, Nuțu – 4, Marijanac – 6, Gramatic – 3, Sladic, Mănescu – 3.

Politehnica Timișoara: Tcaciuc, Milosevic – 2, Enculescu, Trif, Neamțu – 1, Sadoveac – 5, Babasafari, Marjanovic, Șomlea – 2, Irimescu, Cîmpan – 1, Fenici – 2, Baican – 2, Năstăsie, Fodorean.

CSM Focșani 2007 a câștigat, duminică seara, partida disputată în Sala Polivalentă în compania Politehnicii Timișoara în etapa a 19-a a Ligii Naționale. Ca lucrurile să fie clare fără multe comentarii: focșănenii conduceau în minutul 14:00, cu 7-0, și în minutul 24 și 40 de secunde, cu 9-2! Ulterior, echipa timișoreană, cu o experiență superioară în toate, și cu un lot mult mai valoros, s-a apropiat la 12-8 la pauză și a egalat la 17, în minutul 52 și 30 de secunde. A fost singura egalitate din meci pentru că gazdele, fripte cu lapte în mai multe rânduri, au suflat în iaurt, au menținut concentrarea până la ultima minge și au câștigat un meci foarte important, cu o contracandidată directă la un loc de play-off!

Formația focșăneană a plecat din start cu un handicap important: juca fără Ragea, încă nerefăcut, Miroiu, proaspăt accidentat, Eros, fractură la o mână, Mocanu, cu dureri la gleznă, ca și Pătru. Mocanu, a ținut să joace, nu a fost la nivelul său cel mai bun, dar și-a ajutat foarte mult echipa, inclusiv cu două goluri. Pătru a intrat pe teren pentru foarte scurt timp, dar a fost nevoit să iasă și nu a mai jucat apoi nici un minut. Iar ca lucrurile să aibă capac din această perspectivă, s-a accidentat și Rață în prima repriză și nu a mai putut intra în joc. Colegii lor însă au dovedit un spirit de echipă extraordinar, s-au luptat pentru fiecare minge în apărare și au marcat suficient de mult pentru a întrece de una dintre forțele Ligii Naționale!

La victoria de duminică au contribuit toți jucătorii intrați în teren, începând cu senzaționalii Marocico și Cloșcă, portarii care au apărat exasperându-și adversarii. În foarte mare măsură, la victorie a contribuit și publicul extraordinar, care a urmărit, în ovații, în picioare, ultimele minute ale meciului. O notă în plus pentru galeria formidabilă a Focșaniului!

În urma victoriei de duminică seara, CSM Focșani 2007 a urcat pe locul al optulea al clasamentului, iar joi, 27 februarie va juca în deplasare, la Dunărea Călărași, de la ora 18:00!

Text preluat din Monitorul de Vrancea

Handbal, Liga Națională – Victorie splendidă!

CSM Focșani 2007 – Politehnica Timișoara 21-20 (12-8)
Formații
CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă, Rusu – Rotaru, Cozorici, Popovici, Popa, Țuțu – 1 gol, Mocanu – 2, Rață – 2, Nuțu – 4, Marijanac – 6, Gramatic – 3, Sladic, Mănescu – 3.
Politehnica Timișoara: Tcaciuc, Milosevic – 2, Enculescu, Trif, Neamțu – 1, Sadoveac – 5, Babasafari, Marjanovic, Șomlea – 2, Irimescu, Cîmpan – 1, Fenici – 2, Baican – 2, Năstăsie, Fodorean.
CSM Focșani 2007 a câștigat, în această seară meciul jucat în Sala Polivalentă în compania Politehnicii Timișoara în etapa a 19-a a Ligii Naționale. Practic, focșăneniii au condus partida de la început până la sfârșit! Conduceau în minutul 14:00, cu 7-0, iar în minutul 24 și 40 de secunde, cu 9-2! Ulterior, echipa timișoreană s-a apropiat la 12-8 la pauză și a egalat la 17, în minutul 52 și 30 de secunde. A fost singura egalitate din meci pentru că gazdele au menținut concentrarea până la ultima minge și au câștigat un meci foarte important, cu o contracandidată directă la un loc de play-off! În urma acestei victorii, CSM Focșani 2007 a urcat pe locul al optulea al clasamentului!

Este posibil ca imaginea să conţină: 5 persoane, inclusiv Mihaela Vladescu, mulţime şi stadion
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, teren de baschet
Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, mulţime
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni făcând sport, teren de baschet şi pantofi

7

Handbal, Liga Națională: CSM Focșani 2007 – CSM București 25-21 (13-11)

CSM Focșani 2007: Marocio, Cloșcă, Rusu – Rotaru, Popovici, Cozorici, Popa, Țuțu – 1, Hrimiuc – 5, Rață – 2, Nuțu – 1, Marijanac – 3, Eros – 6, Gramatic, Sladic – 4, Mănescu – 3.
CSM București: Krupa, Teixeira – 4, Militaru, Georgevski – 7, Varo, Rotaru – 1, Fotache, Mitu, Caba, Nica, Ramba – 3, Becheru, Onyejekwe – 4, Aunguresei, Bizău – 2.
CSM Focșani 2007 a reușit, în această seară, în Sala Polivalentă, o victorie spectaculoasă și mai mult decât meritată în fața sferfinalistei Cupei EHF, CSM București. Focșănenii au condus meciul de la început până la sfârșit, grație unui spirit de luptă excepțional. În pofida absenței celor patru jucări de bază – Ragea, Miroiu, Pătru, Mocanu, focșănenii au crezut în victorie, pe care au obținut-o fără vreun moment de cumpănă!

Este posibil ca imaginea să conţină: 4 persoane, mulţime
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni făcând sport şi teren de baschet
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, joacă un sport, teren de baschet şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni făcând sport, teren de baschet şi în aer liber

8

Raport privind activitatea Clubului Sportiv Municipal 2007 în anul 2019

img486img487

Handbal amical: CSM Focșani 2007 – CSU din Suceava 32-26 (19-11)

Formația CSM Focșani 2007: Marocico, Cloșcă, Rusu – Popa, Țuțu – 2 goluri, Hrimiuc – 5, Mănescu – 6, Rață – 2, Eros – 4, Gramatic – 3, Marijanac – 2, Nuțu – 6, Popovici, Cozorici – 2, Sladic, Rotaru. Nu au jucat Miroiu, Pătru, Mocanu, accidentați.
Partida a avut loc în această seară în Sala Polivalentă.