Category Archives: Atletism

Atletism – Start lansat pentru Claudia Prisecaru în sezonul în aer liber!

 

 

  • Campioana de la CSM Focșani 2007 – victorie la 1000 metri și locul 2 cu record personal la 5000 de metri, într-o săptămână 

          Claudia Prisecaru are un foarte reușit început de sezon în aer liber după prea lunga așteptare generată de pandemia de Covid 19. Atleta de la CSM Focșani 2007, eleva profesorului Cristian Orza, a început sezonul cu concursul de la Bekescsaba – Ungaria, din 26 iunie, când s-a impus cu lejeritate în proba de 1000 de metri, o noutate pentru ea, și pe care a terminat-o în 2.51, ”timp nesperat de bun”, cum îl aprecia antrenorul ei. La o săptămână distanță, joi, 2 iulie, Claudia a concurat în proba de 5000 de metri la Vesprem, tot în Ungaria. A fost o cursă rapidă, în care nouă dintre cele 12 concurente au reușit recorduri personale. Așa s-a întâmplat și cu Claudia Prisecaru, componentă a Lotului Olimpic al României, care a încheiat cursa în 16.26.26, cel mai bun timp al ei de până acum și care o plasează ca a doua performeră la 5.000 de metri dintre alergătoarele de pe această distanță din Lotul actual al României. Timpul Claudiei a fost cu mai mult de 12 secunde mai mic decât cel mai bun rezultat al ei.

Sportiva de la CSM Focșani 2007 este specialista probei de 3000 metri obstacole, în care deține cea mai bună performanță din Lot, ca timp și clasare, fiind deținătoarea medaliei de bronz obținută la Campionatul European de Tineret de la Gavle, din Suedia, în 2019. Claudia Prisecaru se antrenează pentru a obține calificarea la 3000 metri obstacole la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Concursurile – pe diferite distanțe – dintr-o perioadă în care nu sunt organizate curse de 3000 metri obstacole au rolul să o pregătească pentru obiectivul Tokyo. În acest program sunt incluse și participările din această săptămână de astăzi, 6 iulie, în cursa de 800 metri și de joi, 9 iulie, în cursa de 1500 metri, ambele, de la Vesprem.

În pauza dintre concursurile de joi, 2 iulie și luni, 6 iulie, Claudia, care se află în cantonament la Băile Felix, mi-a spus că se simte bine și că este încântată de rezultate ”având în vedere ce situație a fost în acest an!”

Preluat din Monitorul de Vrancea

Hristos a Înviat! Sărbători luminate!

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană

Vă doresc, dragi colegi – antrenori, sportivi, tehnicieni ai clubului, dragi parteneri, susținători ai sportului, suporteri care ne sunteți alături la bine și la greu, ca Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, trăită în condiții cu totul speciale în acest an, să vă găsească sănătoși! Și să vă întărească speranța că vor reveni zile senine, în care va fi loc pentru bucuria de a ne revedea, pentru a face sport, a munci, a trăi deplin, fără constrângerile acestei perioade!

Hristos a Înviat!
Sărbători luminate!

Viorel Ciubotaru,
directorul CSM Focșani 2007

Atletism – Claudia Prisecaru, dublu medaliată la Campionatul Național de Seniori și U 23!

  • Sportiva de la CSM Focșani 2007 a câștigat medalia de bronz la 1500 metri și argintul, la 3000 metri

Claudia Prisecaru, sportiva legitimată la CSM Focșani 2007, pregătită de profesorul Cristian Orza, a încheiat sezonul de sală cu două medalii, obținute la Campionatul Național pentru Seniori și U 23 care a avut loc în sala din Complexul Național Lia Manoliu, la București. Prima medalie, de bronz, a fost câștigată vineri, 28 februarie, în proba de 1500 metri iar cea de-a doua, de argint a fost primită pentru locul a doilea pe care terminat cursa de 3000 de metri, sâmbătă, 29 februarie. În ambele probe primul loc a fost adjudecat de Roxana Bîrcă, de la Steaua București. Claudia este în primul său an de senioriat, până acum fiind multiplă campioană de tineret a României.

Claudia Prisecaru mai are în palmaresul din 2020 o medalie de bronz la Jocurile Balcanice de atletism care au avut loc la Istanbul, unde a încheiat pe locul al treilea cursa de 3000 de metri.

Claudia este specialistă a probei de 3000 de metri obstacole în care este medaliată cu bronz la Campionatul European de Tineret de la Gavle, în Suedia, în 2019.

Text preluat din Monitorul de Vrancea

Comunicat de presă

img523img524img525img526img527img528img529img530

Atletism – Claudia Prisecaru, medalie de bronz la Balcaniada de seniori, la 3000 metri!

Claudia Prisecaru, multipla campionă națională de atletism în curse de fond, legitimată la CSM Focșani 2007 și pregătită de profesorul Cristian Orza, a reușit o nouă performanță de prestigiu. În această seară, la Istanbul, la Campionatul Balcanic,Claudia a obținut medalia de bronz în cursa de 3000 metri pe care a încheiat-o în 9.20.92, cu 16 secunde sub timpul cu care a a terminat, la 1 februarie, aceeași probă la Campionatul național de senioare!

Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni în picioare
Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare

1

Raport privind activitatea Clubului Sportiv Municipal 2007 în anul 2019

img486img487

Atletism – Claudia Prisecaru, învingătoare detașata la 3000 metri în etapa a doua a Campionatului National U 23 si seniori

  • Sportiva de la CSM Focșani 2007 va alerga pemtru România la 3000 metri la Balcaniada de seniori și la Cupa Istanbul

Claudia Prisecaru, sportiva CSM Focșani 2007, pregătită de profesorul Cristian Orza, a continuat participarea la concursuri de pregătire pentru sezonul în aer liber, ca și pentru Balcaniada din 15 februarie, de la Istanbul. Sâmbătă, 1 februarie, multipla campioană d ela Focșani a luat startul în proba de 3000 metri a etapei a doua a Campionatului Național U 23 și seniori, la București, în Sala Lia Manoliu. Claudia avea de confirmat baremul, pentru participarea la Campionatul Balcanic de senioare la 3000 metri. Alergând, practic, fără concurență, eleva profesorului Orza a luat cursa pe cont propriu și a încheiat-o în 9:35.4, același timp realizat în urmă cu două săptămâni într-o cursă de testare, la Budapesta. Antrenorul Claudiei mi-a spus că este un timp bun, că sportiva se află în parametrii stabiliți pentru această perioadă a anului. După cursa de sâmbătă, Claudia a intrat în program de refacere iar de astăzi, luni, 3 februarie, va continua pregătirea, dar nu la Băile Felix, așa cum a făcut din 6 ianuarie, ci la București, pentru Balcaniada din 15 februarie și Cupa Istanbulului, din 16 februarie.

Text preluat din Monitorul de Vrancea

Rezultate din week-end-ul 1-2 februarie ale sportivilor CSM Focșani 2007

Atletism
Claudia Prisecaru a câștigat ieri, 1 februarie, la București, proba de 3000 metri a etapei a doua a Campionatului Național U 23 și seniori
Handbal, Liga Națională, 2 februarie
CSM Vaslui – CSM Focșani 2007 23-22 (9-11)
Baschet U 18, 2 februarie
CSM 2007 LPS Focșani – CSO Voluntari 79-71
Fotbal amical, 1 februarie
Minerul Costești – CSM Focșani 2007 1-2

Sportul din Vrancea – Cum a fost 2019, ce așteptări sunt pentru 2020. Claudia Prisecaru!

Sportul din Vrancea a încheiat un an care a fost mai bun decât anteriorii. Și la disciplinele individuale și la cele de echipă. Sporturile individuale au adus prin Claudia Prisecaru prima medalie europeană la atletism la o categorie de vârstă superioară junioratului, câte un loc 5 mondial la judo cadeți prin Alexandru Matei și la judo U 21, prin Laris Borș, medalii de aur prin Giorgia Hagianu și argint, prin Alexandru Matei la Festivalul Olimpic al Tineretului European. La tenis de câmp, Maria-Daciana Ciubotaru, sportivă legitimată la Focșani, a câștigat turnee europene readucând și prin acest sport Vrancea în atenția internațională după performanțele formidabile ale lui Adrian Voinea.

Remarcabil este că prin clubul municipalității focșănene, CSM 2007, li s-a oferit sportivilor formați aici să rămână după juniorat să facă performanță pentru județ. Câțiva dintre ei au valorificat această posibilitate și acum sunt în topurile naționale, cu extindere internațională. Și se regăsesc în partea de sus a clasamentului sportivilor din județ pentru 2019. La sporturile de echipă practic, toate grupările ce evoluează în campionate naționale au încheiat anul cu rezultate cel puțin bune.

Despre ce a însemnat sportul din Vrancea în 2019 Monitorul de Vrancea va publica, în numerele ce urmează, câteva analize.

În preambul, să vedem ce spun unii dintre cei mai buni sportivi ai Vrancei din 2019 și antrenorii lor despre ei înșiși și performanțele lor!

Începem cu:

Claudia Prisecaru, sportivul numărul 1 al Vrancei în 2019

Sportiva de la CSM Focșani 2007 a avut un an cu 11 titluri de campioană a României la senioare, tineret sau universitare, în probe de 1500 metri, 3000 metri, 5000 metri, 3000 metri obstacole, cros. A obținut prima ei medalie europeană la individual, la 3000 metri obstacole tineret, s-a clasat a treia la 3000 metri obstacole la Campionatul European de senioare și la Campioantul Balcanic de senioare sală, la 3000 metri și la cros tineret. A avut prestații de foarte bun nivel în concursuri externe – Istanbul, Budapesta. Atletă excepțională – ca talent și voință – polivalentă, nu a concurat, practic, la vreo competiție fără să intre în zona podiumului! Este un punct fix pentru fondul românesc în perspectivă, în condițiile în care abia a intrat în primul an de seniorat!

Sâmbătă, 28 decembrie, în vacanță la Focșani fiind, făcea ceea ce puteți vedea în unele dintre imaginile ce însoțesc textul: se antrena alergând ”lansate” pe trotuarele din Focșani Sud. Era imaginea bucuriei de a alerga, a dorinței de a câștiga, explicația rezultatelor trecute și a celor viitoare.

Ce a declarat pentru Monitorul de Vrancea: ”Anul 2019 pentru mine a fost cel mai reușit dintre mulții ani de când fac atletism. Mi-am îndeplinit visul de a avea o medalie europeană la individual, în proba mea de suflet, 3000 obstacole și să reușesc un nou record personal, la Campionatul European de tineret. Foarte important este că am avut la dispoziție toate condițiile pentru a-mi îndeplini visul! Toate au fost așa cum ne-am propus eu și antrenorul Cristian Orza. Anul viitor sperăm să îndeplinesc criteriile pentru pentru participarea la Olimpiada de la Tokio!”

Profesorul Cristian Orza, antrenorul Claudiei Prisecaru

Profesorul Cristian Orza lucrează cu Claudia Prisecaru de dinainte de terminarea ultimului ei an de juniorat. A readus-o pe Claudia pe linia de performanță după o perioadă mai puțin fastă și, împreună, au construit performațele de atunci încoace, cu deschidere către Jocurile Olimpice de la Tokyo, din acest an. Cu siguranță, foarte bun pedagog și antrenor, îmi vorbește, într-un elegant fair play nu despre sine, ci despre performanțele elevei sale în care se regăsește: ”Pentru Claudia a fost cel mai bun an al carierei. A început anul foarte bine, cu medalie la senioare la Campionatul Balcanic, două medalii la Campionatele Naționale de tineret și trei la senioare, medalia de bronz Campionatul European de Tineret, locul al treilea la senioare la Campionatul European pe echipe, și a terminat cu crosul balcanic de tineret cu broz la echipe și locul 24 la Campionatul European de cros. A fost inclusă în Lotul Olimpic de senioare.

Dacă în 2019 a avut ca obiectiv obținerea unei medalii europene, obiectivul principal al anului 2020 este participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo și la Campionatul European de seniori de la Paris pentru care Claudia are baremul făcut. Ambele competiții vor fi în august. Mai este, ca posibilitate, calificarea la Campionatul European de sală la 3000 metri, pentru care Claudia poate face baremul la viitoarele concursuri din ianuarie. Pregătim marile competiții cu participări la concursuri puternice: în ianuarie, la Budapesta și la Bratislava, apoi, la Istanbul. Atât avem stabilit până acum. Va fi, la sfârșitul lui februarie, Campionatul Național de sală. Cu conducerea clubului am avut și avem o colaborare extraordinară: am avut asigurate toate condițiile pe care le-am solicitat pentru performanță. Ce-mi mai doresc pentru 2020? Pentru anul ce vine și mereu îmi doresc sănătate fără de care nu putem face nimic!”

Crăciun Fericit! La mulți ani!

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană

În prag de sfinte Sărbători de iarnă, urez colegilor – sportivi și tehnicieni ai clubului, colaboratorilor, oamenilor de sport, tuturor focșănenilor, să aibă zile senine, sufletul încărcat cu bucurii, un ”Crăciun fericit!”
Mulțumesc pentru susținerea generoasă pe care ne-o acordă domnul Primar Cristi Valentin Misăilă, Consiliul Local al Municipiului, care ne sunt alături mereu alături.
Mulțumesc suporterilor, atât de entuziaști și foarte apropiați de noi și pe care dorim să-i bucurăm la fiecare joc al echipelor CSM Focșani 2007 și cu fiecare rezultat al celorlalți sportivi ai noștri.
Urez tuturor să aibă un an 2020 prosper, cu împlinirea speranțelor și aspirațiilor de mai bine!
Crăciun fericit! La mulți ani!

Viorel Ciubotaru, director al CSM Focșani 2007