Category Archives: Fotbal

Fotbal, Liga a III-a – Focșănenii s-au întors din cantonamentul de la Băile Govora

  • Pregătirile vor continua la stadionul Milcovul

 seniori ai CSM Focșani 2007 s-au întors vineri din cantonamentul de la Băile Govora și vor continua pregătirile pe stadionul Milcovul. Astăzi dimineață echipa va face testul Covid la clinica – privată – Synevo din Focșani, în condițiile în care DSP Vrancea a comunicat că are alte priorități de testare decât formațiile sportive ale CSM 2007. După care vor fi reluate antrenamentele și se va încerca reașezarea programului de jocuri de verificare, dat peste cap de marile dificultăți legate de efectuarea testelor Covid fără de care nimeni nu riscă să intre în teren pentru jocuri. Președintele secției de fotbal a clubului, Nicuță Oprea, mi-a spus că sunt unele variante însă vor fi comunicate atunci cînd vor exista certitudini. În Lotul CSM 2007 există o noutate, confirmată prin semnarea contractului: mijlocașul central Gabriel Prioteasa, de 24 de ani, venit de la Pandurii Târgu Jiu. Adus pentru probe la echipă, Raul Sarosi de la Universitatea Cluj-Napoca nu a fost reținut în lot. Mai sunt posibile una-două veniri ale unor jucători de bună calitate.

Despre cum a fost cantonamentul de la Băile Govora, mi-a vorbit, joi seara, cu o zi înaintea revenirii la Focșani, antrenorul Alin Chița”Suntem pe ultima sută din acest cantonament, am avut zilnic câte două antrenamente structurate diferit. Dimineața alergări mixte, aerobe si anaerobe, pantă (putere musculară); după-masă alternam antrenamente la teren cu mingea (tehnico-tactice) și antrenamente de forță. Avem conditii foarte bune, mai puțin refacere (din cauza virusului toate bazele spa sunt închise). Din păcate n-am putut sa disputăm jocul de sâmbătă, echipa de liga a 4-a nu avea teste efectuate și n-am vrut să riscăm. Mâine vom efectua ultimul antrenament si vom pleca spre Focșani. Sunt mulțumit de atitudinea băieților pe întreaga periodă. Au dus la bun sfârșit tot programul, cu toate că antrenamentele au fost destul de solicitante. Jucătorii vor avea 2 zile libere, urmând ca de luni, 3 august, să continuăm pregătirea pe plan local și să începem seria meciurilor de pregătire. O mare problemă o reprezintă testele Covid! Există posibilitatea ca o parte dintre meciuri să fie anulate din această cauză, nefiind permis jocul de pregătire fără ca echipele să aibă testul efectuat. Sper să găsim cele mai bune soluții și să ne desfășurăm activitatea fără probleme. Avem trei săptămâni de jocuri și Cupa României să punem la punct toată strategia pentru viitorul campionat. Avem și câteva noutăți în rândul jucătorilor și e nevoie de omogenitate și implicare pentru a forma un grup unit și apt pentru performanță. Sperăm ca timpul rămas până la începutul campionatului să ne dea posibilitatea să punem toate aceste aspecte la punct și să creăm o echipă competitivă și eficientă.”

Text preluat din Monitorul de Vrancea

Fotbal, Liga a III-a – Alin Chița: ”Să nu mai avem alternanță în calitatea jocului și în rezultate!”

 

  • Echipa se va pregăti pe Milcovul până la 22 iulie după care va pleca în cantonament la Govora; sâmbătă, 18 iulie, va fi amicalul cu Victoria Gugești

Echipa de fotbal seniori a CSM Focșani 2007 se află de o săptămână în pregătire la Stadionul Milcovul pentru sezonul 2020-2021 al campionatului Ligii a III-a. Antrenamentele sunt conduse de antrenorii Alin Chița – principal și Cristian Tănase – secund, aceiași care pregătesc echipa din toamna lui 2019. Conducerea clubului și a echipei de fotbal a optat pentru continuitate la nivelul băncii tehnice, Alin Chița și Cristian Tănase dovedindu-și profesionalismul în turul campionatului 2019-2020 și în începutul de retur când au dat formației Focșaniului un stil de joc bine definit, au omogenizat un lot cu multe noutăți, au pus în valoare calitățile jucătorilor inclusiv prin dispunerea lor în roluri noi, dar în care au dat randament. Echipa a avut multe reușite, a avut și poticneli. Campionatul a fost încheiat după doar o etapă din retur, când orice era posibil, la limită, chiar și clasarea la final în termenii obiectivului, promovarea în Liga a II-a. Clasamentul a rămas înghețat la 6 martie, când mai erau de jucat 14 etape. Indiferent ce-ar arăta calculele în cheia ce-ar fi fost dacă ar fi fost, cert este că era aproape imposibilă promovarea, care ar fi presupus victorii ale focșănenilor pe linie – constanță, adică, și un joc al rezultatelor adversarelor, favorabil. Lucrurile, din această perspectivă, par limpezi pentru antrenorul Alin Chița.

 

”Să nu mai avem alternanță în calitatea jocului și în rezultate!”

L-am întrebat, vinerea trecută, la Stadionul Milcovul unde echipa începuse antrenamentul,  pe antrenorul principal al CSM 2007 dacă i-a fost stabilit ori dacă și-a asumat un obiectiv acum, la începerea pregătirii. ”Nu vreau să vorbim despre obiectiv. Îmi propun să creionăm un lot competitiv care să nea dea speranțe că vom juca la capacitatea maximă. Să câștigăm meciuri, să nu mai avem alternanțe în calitatea jocului și în rezultate”. De la echipă au plecat jucători aflați la final de contract și cărora nu le-au fost propuse prelungiri de angajamente, au fost făcute câteva transferuri. ”Am căutat să aducem jucători peste nivelul celor plecați. Să vedem dacă se vor integra în angrenajul echipei. Au venit, să-i prezint pe posturi, portarul Robert Geantă, de la Metaloglobus, fundașul stânga Claudiu Maftei, de la liderul seriei a 5-a a Ligii a III-a, ACS Fotbal Comuna Recea, Valentin Mihăiță, fundaș stânga de la Huși, la mijlocul terenului Mădălin Ghenovici, de la Metaloglobus. De ieri, de la Rapid București, a venit Cosmin Ilie, jucător U 18. Mai avem nevoie de 2-3 jucători ca să definitivăm lotul”, mi-a mai spus Alin Chița.

Lotul CSM Focșani 2007, la momentul documentării: Adrian Horvat, Alexandru, Robert Geantă – portari și Artiom Zabun, Claudiu Juncănaru, Robert Bratu, Ionuț Salaoru, Dănuț Munteanu, Bogdan Panaite, Andrei Monel Paizan, Ștefan Pădineanu, Sorin Săpunaru, Alexandru Taciuc, Ionuț Manu, Dragoș Oprea, Sergiu Petrică Jurj, Mihai Stancu, Alin Dascălu, Valentin Mihăiță, Valentin Ghenovici, Claudiu Maftei, Cosmin Ilie.

 

Antrenamente la Focșani până la 22-23 iulie, când urmează plecarea în cantonament la Govora

Pregătirea pentru viitorul campionat a început altfel decât a fost vreodată: cu testul Covid – 19, toți jucătorii fiind găsiți sănătoși! Iar în stadion au fost luate măsurile de prevenire prevăzute în Ordinul 619/1077/12.06.2020, așa încât jucători, staff tehnic și administrativ să fie protejați împotriva infectării care ar perturba serios programul de antrenamente. Starea ce pare a caracteriza maniera de lucru a echipei este cea de ”entuziasm”.  Am remarcat-o și la antrenorul Alin Chița și la căpitanul Ștefan Pădineanu”Am început pregătirea cu readaptarea la efort după o pauză de 16 săptămâni, neobișnuită în organizarea activității sportive. Sunt bucuros, entuziast, ca și jucătorii. Fiecare dintre ei a avut un program individual, structurat, pe care l-a respectat. Miercuri am avut un test și marea majoritate a jucătorilor au arătat un bun nivel de pregătire. Sunt mulțumit de atitudinea lor” – Alin Chița.           Formația focșăneană va continua antrenamentele pe Milcovul până la 22-23 iulie, după care va merge într-un cantonament de zece zile la Govora. Pentru 18 iulie este programat un prim meci de verificare cu Victoria Gugești urmând să fie stabilite alte jocuri amicale până la reluarea meciurilor oficiale – primul, din Cupa României.

 

Gânduri la început de pregătire!

          Ștefan Pădineanu, căpitanul echipei: ”Ne simțim foarte bine, ne pregătim cu entuziasm. Ne așteaptă un sezon greu, dar cu încă doi-trei jucători care vor veni vom avea un lot bun. Ne înțelegem foarte bine cu noii colegi. Zic eu că o să fie bine. O să promovam anul ăsta. Nu-i un angajament. E o promisiune. Focșaniul merită o echipă de Liga a II-a!”

          Sergiu Petrică Jurj, golgeterul echipei: ”O echipă întreagă muncește să aducă mingea în fața porții și până la urmă muncim toți ca să marcăm, să câștigăm meciuri. O să fiu mult mai concentrate la finalizare, o să tratez mult mai serios fazele ca să marchez mai multe goluri și să-mi ajut echipa să ne îndeplinim obiectivele”.

          Mădălin Ghenovici, golgeter cinci ani la rând la Metaloglobus: ”Pentru promovare am venit. Să facem treabă bună. Foarte mulțumit de ce am găsit aici. Știam unde vin. Am venit în primul rând pentru dom` profesor și după aia pentru echipă.

          Cosmin Ilie, junior, produs al Centrului de performanță Rapid București, atacant: ”Am venit să joc. Este mai bine să joc la Liga a III-a decât la juniori. Am fost primit bine, mai ales de dom profesor, de colegi”.

          Valentin Mihăiță, internațional de juniori: ”Aici sunt alte gânduri decât la Huși. Gânduri de promovare. Sunt alte condiții. Vreau să joc cât mai mult!”

Robert Geantă, vine de la Metaloglobus: Nu se teme de concurență pe un post pe care sunt trei jucători. Își dorește să fie un grup unit, să joace și să aibă rezultate bune cu noua lui echipă.

          Claudiu Maftei, format la Oțelul Galați, a mai jucat la Metalurgistul Cugir, Sporting Liești. Vine de la ACS Fotbal Comuna Recea: ”Am decis să vin mai aproape de casă. Vreau să mă impun!”

          În foto, antrenorul Alin Chița și jucătorii nou veniți

Preluat din Monitorul de Vrancea
 

Hristos a Înviat! Sărbători luminate!

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană

Vă doresc, dragi colegi – antrenori, sportivi, tehnicieni ai clubului, dragi parteneri, susținători ai sportului, suporteri care ne sunteți alături la bine și la greu, ca Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, trăită în condiții cu totul speciale în acest an, să vă găsească sănătoși! Și să vă întărească speranța că vor reveni zile senine, în care va fi loc pentru bucuria de a ne revedea, pentru a face sport, a munci, a trăi deplin, fără constrângerile acestei perioade!

Hristos a Înviat!
Sărbători luminate!

Viorel Ciubotaru,
directorul CSM Focșani 2007

Fotbal, Liga a III-a – Debut de retur cu victorie focșăneană!

 

CSM Focșani 2007 – Ozana Târgu Neamț 4-1 (2-1)

Formații

CSM Focșani 2007: Apenciucesei – Juncănaru, Munteanu, Panaite, Riza – Costin, Adăscăliței (57 Pădineanu), Stancu, Manu (69 Stoica) – Taciuc (Petre) – Jurj (80 Zabun).

Ozana Târgu Neamț: Cotuna – Hodorogea, Vițelaru, Ichim, Iftimie – Șerban, Grigore, Mateiciuc, Sava – Aioanei, Ignea. Rezerve: Bălan, Onoica, Oncică, Mercaș.

În prima etapă a returului Ligii a III-a, Seria I, CSM Focșani 2007 a dispus

sâmbătă, 7 martie, pe stadionul Milcovul, de Ozana Târgu Neamț, cu 4-1 (2-1).

A fost o victorie indiscutabilă, oaspeții neavând, în afara golului, vreo altă mare situație de a înscrie, în timp ce gazdele au făcut risipă de ocazii! Meciul a început cu presiune a gazdelor în jumătatea nemțenilor și, în minutul 3, a apărut prima mare situație de gol: Manu, în excelentă formă, a făcut obișnuita sa cursă pe stânga, a centrat în careul mic, și de la câțiva metri Jurj a reluat, din cădere, peste transversală. Două minute mai târziu, Costin a fost faultat la margine careului, în lateral și Manu a șutat pe jos direct în gol: 1-0! În minutul 17, Jurj a făcut 2-0, la capătul unei alte curse a lui Manu, urmată d ecentrare. Au urmat minute cu nemțenii avînd posesie superioară și, în minutul 40, o combinație rapidă a lor l-a adus pe Mateiciuc în poziție de șut la circa 20 de metri lateral și valorosul jucător al Ozanei a trimis mingea, împarabil, în cross, aproape de vinclu: 2-1.

Partea doua a întâlnirii a început ca și prima, cu ocazii de gol ale gazdelor! În minutul 54, Stancu a bătut foarte bine o lovitură liberă de la colțul careului și mingea s-a dus în transversală. Modificările de distribuție operate de Alin Chița au generat creșterea vitezei de joc la construcție care a destabilizat în dese rânduri apărarea oaspeților. Ozaziile de gol s-au înmulțit la poarta lui Cotuna. În minutul 62, Jurj, din careu a reluat puternic în bară, același vârf reluând apoi peste transversală mingea centrată de Costin. În minutul 68, Petre a trimis lung, peste apărea adversă la Costin care, din unghi, a șutat și a dus scorul la 3-1. Juncănaru nu l-a putut bate pe portarul advers care i-a respins mingea șutată la semiînălțime, în minutul 75 iar Zabun, în minutul 84, doar cu Cotuna în față, a preferat un dribling în plus și a fost blocat. Golul al patrulea al gazdelor a venit, totuși, în minutul 86 când Bobo Panaite a reluat cu latul, imparabil, din careu mingea trimisă din corner de Petre. Ultima situație de gol a meciului i-a aparținut lui Costin care nu a ajuns la mingea centrată de Stoica în mintul 88. Ozana a avut un șut periculos în partea a doua a meciului, dar Apenciucesei a respins, spectaculos și eficient, și a rămas doar cu golul primit în minutul 40.

Fotbal amical – Un antrenament reușit!

 

* CSM Focșani 2007 – Sportul Chiscani 8-0 (3-0)

Formații

CSM Focșani 2007: Trașcă – Săpunaru, Munteanu, Panaite, Riza – Lazăr, Adăscăliței, Stancu, Manu – Taciuc, Jurj. Au mai jucat Horvath, Stoica, Petre, Costin, Predoiu.

Sportul Chiscani: Constandache – Ion, Ioniță, Baciu, Dobrin, Chihaia, Pascu, Stroe, Sima, Gheorghe, Bolozan. Rezerve: Barbu, Giol, Enache, Chiriac, Grozea, Simion.

CSM Focșani 2007 a făcut sâmbătă, 29 februarie, cu o săptămână înainte de începerea returului, un antrenament reușit! A întâlnit o parteneră de joc aspirantă la promovarea în Liga a III-a și care avusese prestații bune în anterioarele meciuri de pregătire. Oaspeții au și pus oarece probleme focșănenilor în prima repriză când nu s-au lăsat dsescoperiți în apărare și au fost odată aproape de gol. În partea a doua a întâlnirii, au ieșit la joc în speranța a, măcar, golului de onoare, dar au fost taxați sever de atacul gazdelor. Ceea ce s-a văzut la acest joc, dar și la precedentele, este că echipa Focșaniului găsește greu soluții pentru desfacerea apărărilor care stau în propria jumătate de teren, însă este productivă – construiește repede și finalizează -împotriva echipelor care urcă apărările spre zona de centru. În săptămâna care a rămas până la partida cu Ozana Târgu Neamț, Alin Chița are timpul necesar pentru a pune la punct ceea ce este de pus la punct până sâmbăta viitoare.

Primul gol al meciului de sâmbătă, a fost de autor. Fusese anunțat de ocazia lui Taciuc din minutul 10 și de presiunea focșăneană de până atunci – minutul 25, însă nu a fost rezultatul unei combinații fără de replică, ci al inspirației lui Lazăr care a reluat din foarfecă, în plasa porții oaspeților, mingea respinsă de aceștia la marginea careului mare! Al doliea gol, însă, a venit după combinația dintre Lazăr, Jurj și Stancu, ultimul fiind la finalizare: 2-0! În minutul 42, Constandache a respins șutul lui Stancu, însă în minutul 45 colegul său de echipă, Baciu, în încercarea de a evita golul, a reluat tare în poarta proprie: 3-0! În partea a doua a meciului la CSM 2007 au intrat mai întâi Costin, apoi, Stoica, Petre, Predoiu, Horvath. Scorul a luat proporții începând cu minutul 55, când Jurj a șutat frumos, în diagonală, aproape de vinclu și a făcut 4-0. În minutele următoare au înscris Costin, minutul 60, Predoiu, în minutele 78 și 81 și Stoica, în minutul 84. Brăilenii au avut două situații în care au pus probleme apărării focșănene, însă Horvath nu a putut fi depășit.

În poarta CSM 2007 a fost până la jumătatea celei de a doua reprize Trașcă, revenit la Focșani după ce plecase înainte de începerea campionatulului.

Comunicat de presă

img523img524img525img526img527img528img529img530

Fotbal amical – Focșănenii au câștigat la Slobozia!

 

* Unirea Slobozia – CSM Focșani 2007 0-2 (0-0)

Formații

CSM Focșani 2007: Apenciucesei – Săpunaru, Munteanu, Salaoru, Stoica – Costin, Adăscăliței, Pencea (15 Bratu), Manu – Predoiu, Zabun.

Au mai jucat Jurj, Ciprian Petre, Panaite, Rizea, Dascălu, Juncănaru, Oprea, Taciuc, Stancu. Nu a jucat Horvath.

Unirea Slobozia: Gurău – Stoianovici, Ibrian, Dinu, Toma, Milotin, Gabriel Lazăr, Danciu, Mihalache, Muscă, Moldovan, Ene. Rezerve: Poiană, Comșa, Dumbravă, Unguru, Gherasim, Suciu, Răducă, Năstase, Chebac, Drăghici, Negoiu, Stroe, Pascu.

Fotbaliștii seniori ai Focșaniului au jucat, ieri, la Slobozia, a doua partidă de pregătire de la întoarcerea din cantonamentul de la Govora. Partener de joc le-a fost lidera seriei a doua a Ligii a III-a, AFC Unirea 04. Pentru oaspeți a fost un antrenament foarte reușit pentru că s-au apărat bine, au încheiat meciul fără gol primit și au trimis mingea de două ori în poarta gazdelor. După un început cu tatonare de ambele părți, în minutul 7, Predoiu l-a lansat pe Manu care a șutat pe lângă poarta lui Gurău. Cinci minute mai târziu, o cursă a lui Stoica s-a încheiat cu o centrare la care Gurău a ajuns înaintea lui Zabun. Au urmat două acțiuni periculoase ale Urziceniului: în minutul 17, Mihalache a centrat, Muscă a reluat cu capul și Apenciucesei a respins în corner iar în minutul 22, Danciu a șutat în bară.

Focșănenii au revenit în atac și în minutul 28, Săpunaru l-a lansat pe Costin care a centrat de la linia de fund pentru Zabun al cărui șut din vole a dus mingea peste transversală. În minutul 35, Manu a șutat la colțul lung și portatul gazdelor a respins în corner, iar Unirea a răspuns prin lovitura de cap a lui Moldovan scoasă de sub transversală de Apenciucesei. Începutul părții a doua a întâlnirii a adus primul gol: în minutul 50, Apenciucesei a prins mingea șutată de adversari, i-a trimis-o lung lui Predoiu care a preluat, a pătruns spre poarta lui Gurău, și a marcat: 0-1! Peste cinci minute, Zăbun a șutat peste poartă însă în minutul 60 tot el a șutat pentru 0-2 după o acțiune la care au mai participat Salaoru și Manu. Minutul 70 putea aduce un gol pentru gazde, însă Răduca a trimis din penalty pe lângă poartă. În minutul 73, Apenciucesei a apărat mingea șutată de același Răduca. Ultimele șanse de gol le-au aparținut oaspeților, însă Jurj lansat de Stancu, în minutul 80 și Stancu, din centrarea lui Dascălu, nu au reșuit să trimită mingea în poarta Unirii.

La CSM 2007 a debutat Alin Dascălu, venit de la juniorii U 19 ai LPS Focșani, și Rizea, un fundaș stânga venit în probe de la Chiajna.

Sâmbătă, 22 februarie de la ora 11:00, pe Milcovul, CSM 2007 va întâlni pe Sporting Liești.

Text preluat din Monitorul de Vrancea

Fotbal amical: Unirea Urziceni – CSM Focșani 2007 0-2 (0-0)

Formația CSM Focșani 2007: Apenciucesei – Săpunaru, Munteanu, Salaoru, Stoica – Costin, Adăscăliței, Rezerve: Horvath, Jurj, Petre, Panaite, Rizea, Dascălu, Juncănaru, Bratu, Oprea, Taciuc, Stancu.
Au marcat Predoiu, în minutul 50 și Zabun, în minutul 60. Meciul a avut loc astăzi, 19 februarie, la Slobozia.

Fotbal amical – CSM Focșani 2007 – Metalul Buzău 3-1 (3-1)

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni făcând sport, copil şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni făcând sport, copil şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni făcând sport, copac, cer, iarbă şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, joacă un sport, cer, în aer liber şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: 2 persoane, oameni făcând sport şi în aer liber

Meciul a avut loc miercuri, 12 februarie, pe stadionul Milcovul de la ora 15:00
CSM Focșani 2007, repriza I: Apenciucesei – Săpunaru, Munteanu, Panaite, Stoica – Lazăr, Pădineanu, Stancu, Manu – Petre, Predoiu:
CSM Focșani 2007, repriza a doua: Horvath – Juncănaru, Bratu, Salaoru, Iftimie (79 Dragoș Oprea), Costin, Adăscăliței, Pencea, Taciuc – Zabun (Negoiță), Jurj.
Golurile au fost marcate de Lazăr – minutul 10, Petre – minutul 27, Predoiu, minutul 30, respectiv, Stoian, minutul 41.

Raport privind activitatea Clubului Sportiv Municipal 2007 în anul 2019

img486img487